Echinocystis - очарователен нашественик
Понякога страната неочаквано се появи растения, които никой засадени. Така че аз имам един на ръба на площадката има неизвестен зародиш. На пръв поглед изглежда, че се изправи случайно паднал на земята семената на тиква или тиква. Новодошлият се разраства изключително бързо, нежни издълбани листа се появяват един след друг, гъвкави стебла до оградата. Скоро стана ясно, че растението е "избягал" от един съсед. Нейният неназован градина лозарството от година на година в близост до плевнята.Видео: Raider
В книгата за вертикално озеленяване, намерих снимката доста подробно описание на името - "echinocystis". Годишен роден в Северна Америка в нашия климат се чувства като у дома си. Echinocystis често се бърка с луд краставица, но те са две различни растения, обаче, от един от семейството Тиквови. Между другото, в описанието той заяви, че echinocystis в състояние да постигне десет дължини. За този запис не бях сигурен, но през лятото на стъблото е наистина отглеждат много дълго и uvil цялата ограда. Мисля, че пет или шест метра за растението - не лимита.
Малки бели и кремави мазнини цветчета образуват четка с приятен аромат на мед, както и по време на цъфтежа около и усукани пчели. Към края на лятото в място цветя се появи смешни-таралежи плодове, с формата на киви. Жалко е, разбира се, че само по форма, но и чисто декоративна свойства echinocystis достатъчно, за да го сложи в страната. А влакнест преграда в изсуши плода растенията прилича малка mochalochki.
Въпреки, че тези "топки" много често осеяни с шипове, те са доста меки и безвреден, не ukoleshsya за тях. Узрелите плодове се спука, големи тъмни семена падат на земята. Те са добре прекарат зимата в почвата (измръзване не се страхуват) и покълнат в края на пролетта. Ако желаете, семената могат да бъдат събрани и засадени през есента или пролетта до желаното място. Чрез почва echinocystis не предявява претенции, расте на слънце и на сянка. Само за няколко години за всички вредители или болести, аз не бях забелязал. Като цяло, от тяхната издръжливост и непретенциозност чуждестранен гост може да се конкурира с бурени.
Echinocystis - истинско откритие в дизайна на градината. Най-бързо развиваща помощта лоза евтино украсяват ограда, беседка, арки, за да прикрият грозни места на сайта. Ако сте оставили изсъхнало дърво, което този сезон няма да се намали, просто се засадят няколко семена близо echinocystis - той zadekoriruet багажника и клонове. Когато не около вертикалната подкрепа, лоза е в състояние да поеме ролята на растения земята капак. Вземете най-оригинална алтернатива на тревата.
Всичко е наред тази непретенциозна и красиво гости ... И все пак това е последвано от око. Аз, например, echinocystis преди няколко години почти унищожени младият черешката. Подобно, не растат толкова близо до нея и тихо се изкачи на оградата ... Когато обърна внимание на триковете на непознатия, черешката е почти не се виждаше никъде. За щастие, успях да я освободи от "агресора". Echinocystis действителност изглежда така филигран и просторна само. Да, произтича тънък, но мустаците, които той грабва подпората, много krepkie- да пробие тясна спирала, ще трябва да работим усилено. Тегло растение твърде сериозно влезе в сила.
Видео: 3000 Пинокио / Пинокио 3000 (2004) Cartoon
Следователно разходите echinocystis държани под контрол, в противен случай неговата независимост и капацитет за бърз растеж може да навреди на други обитатели на градината. Излишните издънки добре да се премахне или трансплантация, докато растенията са малки - с две или три листа. Но ако трябва само да изберете подходящо място за кацане, това сладко пълзящо растение ще ви зарадва, без да причини неприятности.
- Сортовете на тиква с фото и описание (част 1
- Отглеждане и съхраняване на скуош
- На прага на есента: танцува с красиви плодове зеленчуци
- Echinocystis (дива краставица: описание, размножаване, грижи, озеленяване, използване на градина,…
- Dryopteris ароматно
- Дребноплодни декоративна тиква
- Екзотични зеленчук лоза - ангурия
- Тиква витамин
- Echinocystis история непознат, биологични и стопански
- Echinocystis: красива, но "бесен" украса пейзаж
- Kolyucheplodnik острие или перка echinocystis или блика краставица
- Kolyucheplodnik острие или перка echinocystis или шприцване краставица
- Тиква с едри плодове
- Мед зеленчук
- Отглеждане на декоративна тиква в сайт градина
- Wild краставица градинска украса
- При засаждане на разсад тиква?
- Растения за вертикално озеленяване, които да избера?
- Тиква - глава!
- Цветя тиква сортове "боздуган"
- Едногодишни пълзящо растение за вертикално озеленяване