ProSadGuru.com

Сърцето ми, ириси

фиеста на времето

Въпреки факта, че вилата имахме, но когато завърших училище, бях привлечена в земята на детството.

Знайте, без изключение всички цветя в ливадата "в ботаническата", се чете на дупки по улиците в къщата, "Ръководство за растенията", "Училище за млади природолюбители. Вашата градина "Onegova и огромен Талмуд" Цветарство "проба-ти 1953 - определено беше тръпка.

Когато семейството накрая придобил земята и имат възможност да тестват на практика всичко, което се приравнява на теория, ние започнахме безразборното болест "zavsohvatayka" - както и всички профанното, бихме искали всички наведнъж, а много от главния хост-координаторът не е и както е обичайно в такава ситуация, не се скачи своите планове и идеи с други хора.
Ефективност на общото усилие е малко по-ниска от нула. Това е тема за отделна история, първите години аз не мога да си спомнят без смях през сълзи.

Видео: Моето Сърце

След като попълни няколко години, мега-конуси, аз фокусирани върху цветовете, които чувстват, че трябва по най-най-много - рози и delphiniums. Ириси след това за мен да представляват "нещо малко по-синьо, а toschenkim neinteresnenkim на заден план", а аз абсолютно не отивам да ги сложи. Но така се случи, че на проучване филология в не бях твърде заинтересовани, а градините са прегледали повече от прекалено много и затова образува се разхождах в паркове, горски паркове и градински предавания.

Тогава един ден, нагло разходка Бримка на руската литература и отиде вместо с изложение на икономическите постижения в "Цветарство", изведнъж идват на изложението на ириси.

Все още помня моя шок. Аз се заби във всяка ваза с изпъкнали очи. Миришеше невероятно красиви и напълно непознати миризми - от всеки клас а. Той зашеметени от темпераментният дантела и пенести вълни от всички цветове на дъгата. Изваждане на чантата една тетрадка, писалка се опитва да очертае един и след това още един невероятен цвете, някои от които се оказа с размерите на главата ми. Той дори не се отваряше - откровение. Отидох на тази малка изложба на повече от четири часа, като да си на друга планета, планетата ириси, които не са знаели по-рано, което дори не е заподозрян.

Аз бях най-шокиран клас «Silverado» - единадесет чужди пеперуди чисто сребро из едно стъбло. По-запомнящо «Sultan'sPalace» и «Sultan'sDaughter», нямах представа, че цветът на ириса може да бъде толкова силна. Като цяло, аз осъзнах колко много липсваше в 19 години от живота, и е починал на място.

Моите рязане кръгове не са преминали незабелязано. Един от участниците в изложбата, на чиято сребро "пеперуда" Аз отново мислила, с аромат на любов се ражда и циментира своята дълга разговор за тези магически цветове, като обясни подробно как да се намери общ език с тях, как да се засадят, как да се грижим. За съжаление, името му не помня, но една от продавачките в близките павилион градински растения почтително го прошепна в ухото ми, като каза: "Това е самият Иван Петров". Но беше твърде тихо и звучеше неясно през венеца, и да поиска отново по някаква причина ме беше срам. Бях уплашена тогава обикновено срамежлив.

Същата колектора ми даде няколко delonok ириси, най-накрая сложиха на тревата.
Rabatki ириси бавно разширяват, макар и не всяка година - I адекватно да оценят силата си и да реши, че през новия сезон няма да има време да се култивира още едно парче земя за нов rastyuhi, вече опитомени, но пристигна да се намери, че е налице седнал ми роднини, тогава няма пари, няма нищо сладко не е хванат, а след това на майката по някаква причина, холандците купили пакети, които не успяха да съживят и да го съживят, а след това цъфнали кръстосване Подвои няколко години ...

Като цяло, аз сега се добавят към колекцията на два принципа: има пари - да разпореди колекторите на тяхната климатична зона и желателно домашно развъждане, няма пари - купува "баба" в метрото или на предния двор. "Ubabushkiny" клас, която се анонимен, но последователно красив и смел.
Също така се опитвам да се грижа за SNT ириси и варира в зависимост от домакините.

Това е, което аз расте.

"Летящият холандец" (Loktev, 2000)

Летящият холандец

Страхотен търсите, страхотно стабилен, страхотно! Мама го обичаше повече от всеки друг, но имам още други любими. В холандеца на снимки, макар и за сметка на осветление и изглежда настройките на фотоапарата, отиде още по-ярка и по-сочни от живота. Поуката - да стреля в ярки слънчеви дни е лошо. =)

Нар огърлица (???)

нар Колие

Изключително стабилен агресор. Смазва всичко на гърдата на резервоарите, дори и себе си. Чрез plexes пипалата си ме беше страх да се приближи на миналата година, когато тя е била otchikat далеч парчета и разпространение на познатото.
Всъщност, доста тайнствен вид. Взех го с "холандец" като награда за конкурс, награди, организирани от клуб "производители на цветя на Москва", така че, като цяло, основателно съмнение в измамата и дори ПРЕОКАЧЕСТВЯВАНЕ не. Но Стария про клас, не получих. Освен това, ролка снимката мрежа от две като ириси, които нямат нищо общо с моя, нито един с друг. И все пак това е доста специален. Пейзажът губи дори лебед - обикновен тъмно кафяво-пурпурни петна. Но във ваза десетки всяко цвете - като скъпоценен камък! И това, което му аромат ч ... Vezosh кофа Granatikov във влака, както и всички от нашия каталог. "О, така че е Ириси миризма?!" - летовник класически въпрос на платформата ... Като цяло, тази тайна се разрастват с мен на леглото.

Видео: Serdce Mayo сърцето ми Да скъпа!

"Моята химен" (Мирошниченко, ???)

Моят химен

Този лебед. Истински бял лебед плува на градината. И тези лебеди на клон - 7-9 парчета до минимум. Разкрити постепенно, докато празник за очите. Вече избледнели тези, които започват по-късно, докато химен все още е отворен и разкрива свежи цветя, с аромат на лимон захаросани, лебеди всички плувка и бански. Въпреки това, тази красота има минус - цветя са толкова тежки, че стъбла цветя падат в слаб при първа възможност.

Fiesta време (Schreiner, 1986)

фиеста на времето

И това - най-ярките ми ириса в момента. За съжаление, не всеки успява да спаси красотата, на по-ярка и по-прекрасна цветето, толкова по-голям шанс да го губи. Lunges аз случва по-често, отколкото бихме искали. Същата "Silverado" - всъщност предупреди едно и също! - Аз паднах два пъти поради Fusarium. Уви, кисели блатни почви, те имат ... Но Fiesta весело съхраняват и приятен за окото светло петно. А повдигнати, не намалиха, фаловете и контрастните стандарти на дясно топло сърце, аз обичам тези момчета просто.

Ubabushkin-1

Безименна степенувани

Този човек е бил представен пред мен като пред буря, но дори не е близо до най-различни, не лъжа, така че отворения въпрос за произхода. Като цяло - стабилно и сравнително хладно. Градината е по-ефективен от граната, но zatropyvaetsya много вятър, точно като химен. Но в ozdny! По-късно всички цъфтеж, тъй като сибирски цъфтеж.

Ubabushkin-2

Видео: [QARE нение 2] -Sisi & Moso-сърцето ми

Без име сортова

Моят любим. В действителност, не "ubabushkin" и закупени от колекционерите за луд бабата, но името, за съжаление, загубени. На само относително nekaprizny розови ириса, стабилно съхраняват в продължение на повече от десетилетие. Въпреки това, през последните три години, то здраво натисна расте наблизо Granatik, така че любовта ми към ужас дори престана да цъфти. Миналата година тя и разсад се разделят, както и разпръснати по всички съседи. Ако не друго, аз ще знам къде гърба просят. =)

Ubabushkin-3

Без име сортова

Той е закупен от "добре, трябва да има най-малко една Жълта перуника в градината! Да, и мирише приятно ... "
Разнообразие не знам. Наводненията скок, въпреки че малък брой цветя на пръчка. Степента на преживяемост е също все още не разбират напълно, аз да имате всичко за трета поредна година.

Ubabushkin-4

профилиран пръстен

Откъде - убиват, не си спомням. Химен не е - това фаловете протегнати, банери по-кратки и пъпките се отличават с особен сиво-лилаво "тен" и дори лилаво zebrushki в основата на цветето на склад. По този начин, в общ език се нарича - "не-химен."

Ubabushkin-5

сортова неидентифициран

Видео: Стълба към небето -Serdtse ми клип се топи

Ето това е моят абсолютен фаворит. Не е много kruzhavchaty, но с отворени фаловете (добре, аз обичам разперени фаловете, да), огромен, нежни нюанси и диамант покритие, забележими дори при снимките. Ароматна - много сладко миризмата ... Купих на гарата в Сергиев Посад, така че сега и да го наричаме "Сергий". И след това, че е твърде близо до небето.

холандските пакети
"На оградата, също е писано, и там - дърво» © netlenka
Без значение колко засаждане, отглеждане на боклука. Само веднъж на снимката съвпада с истински цветя, но ... след това дойде мокро пролетта, а зад нея - фузариум и ирис изгнили преди дошъл на себе си, буквално по време на първия цъфтеж. Така че аз съм в този хусарски рулетка не играя повече.

фалшификация

Blue - най-много, че нито е sornyachnik под най-близката ограда. Melkopomoyny благородник. Но, подобно на всички цветя помията изненадващо Харди, забележително дълготрайни цъфтеж, расте перфектно, заснемане на територията, за да не падне от дъжда и доста силна и приятна миризма. Ето защо, в градината разпръсква повече или по-малко надеждно, където и да е, което трябва постоянно синьо петно ​​в началото на юни.

фалшификация

Но това творение на холандските фермери на място Loktev обикновено изброени в вида. За разлика от предишния, висок и по-скоро големи цветя, също мирише, по-малко агресивни. Но, подобно на синята си съсед ... всеки има. Защото рано или късно всеки от нас купува холандския пакет. =)))
Някъде другаде загубихме две или три малки брадати ирис. Правя го като нещо, което не е много добро, или джуджета, или антракт. Те също засадени няколко години като, дори не цъфтеше.

По принцип, както можете да видите, списъкът не дърпайте дори в колекцията, и аз не се преструвам. Аз просто обичам тези цветя - са необичайни, деликатен, ароматно, поетичен.
Те просто правят в сърцето ми.

Rabatki ирис в разцвет.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден

Грижа за растения в училищетоГрижа за растения в училището
Моето цвете съчетани: виолетовМоето цвете съчетани: виолетов
Hibiscus болен помощHibiscus болен помощ
Училище градинарУчилище градинар
Моята биография цвете или цвете-вирусМоята биография цвете или цвете-вирус
Здравейте на всички цветари!Здравейте на всички цветари!
Всички палмите! Ботаническата градинаВсички палмите! Ботаническата градина
Китай роза - Хибискус вампир?Китай роза - Хибискус вампир?
Моят ChamaedoreaМоят Chamaedorea
Настроение цветя !!!!Настроение цветя !!!!
» » » Сърцето ми, ириси
© 2022 ProSadGuru.com