Сърцето ми, ириси
Въпреки факта, че вилата имахме, но когато завърших училище, бях привлечена в земята на детството.
Съдържание
Знайте, без изключение всички цветя в ливадата "в ботаническата", се чете на дупки по улиците в къщата, "Ръководство за растенията", "Училище за млади природолюбители. Вашата градина "Onegova и огромен Талмуд" Цветарство "проба-ти 1953 - определено беше тръпка.
Когато семейството накрая придобил земята и имат възможност да тестват на практика всичко, което се приравнява на теория, ние започнахме безразборното болест "zavsohvatayka" - както и всички профанното, бихме искали всички наведнъж, а много от главния хост-координаторът не е и както е обичайно в такава ситуация, не се скачи своите планове и идеи с други хора.
Ефективност на общото усилие е малко по-ниска от нула. Това е тема за отделна история, първите години аз не мога да си спомнят без смях през сълзи.
Видео: Моето Сърце
След като попълни няколко години, мега-конуси, аз фокусирани върху цветовете, които чувстват, че трябва по най-най-много - рози и delphiniums. Ириси след това за мен да представляват "нещо малко по-синьо, а toschenkim neinteresnenkim на заден план", а аз абсолютно не отивам да ги сложи. Но така се случи, че на проучване филология в не бях твърде заинтересовани, а градините са прегледали повече от прекалено много и затова образува се разхождах в паркове, горски паркове и градински предавания.
Тогава един ден, нагло разходка Бримка на руската литература и отиде вместо с изложение на икономическите постижения в "Цветарство", изведнъж идват на изложението на ириси.
Все още помня моя шок. Аз се заби във всяка ваза с изпъкнали очи. Миришеше невероятно красиви и напълно непознати миризми - от всеки клас а. Той зашеметени от темпераментният дантела и пенести вълни от всички цветове на дъгата. Изваждане на чантата една тетрадка, писалка се опитва да очертае един и след това още един невероятен цвете, някои от които се оказа с размерите на главата ми. Той дори не се отваряше - откровение. Отидох на тази малка изложба на повече от четири часа, като да си на друга планета, планетата ириси, които не са знаели по-рано, което дори не е заподозрян.
Аз бях най-шокиран клас «Silverado» - единадесет чужди пеперуди чисто сребро из едно стъбло. По-запомнящо «Sultan'sPalace» и «Sultan'sDaughter», нямах представа, че цветът на ириса може да бъде толкова силна. Като цяло, аз осъзнах колко много липсваше в 19 години от живота, и е починал на място.
Моите рязане кръгове не са преминали незабелязано. Един от участниците в изложбата, на чиято сребро "пеперуда" Аз отново мислила, с аромат на любов се ражда и циментира своята дълга разговор за тези магически цветове, като обясни подробно как да се намери общ език с тях, как да се засадят, как да се грижим. За съжаление, името му не помня, но една от продавачките в близките павилион градински растения почтително го прошепна в ухото ми, като каза: "Това е самият Иван Петров". Но беше твърде тихо и звучеше неясно през венеца, и да поиска отново по някаква причина ме беше срам. Бях уплашена тогава обикновено срамежлив.
Същата колектора ми даде няколко delonok ириси, най-накрая сложиха на тревата.
Rabatki ириси бавно разширяват, макар и не всяка година - I адекватно да оценят силата си и да реши, че през новия сезон няма да има време да се култивира още едно парче земя за нов rastyuhi, вече опитомени, но пристигна да се намери, че е налице седнал ми роднини, тогава няма пари, няма нищо сладко не е хванат, а след това на майката по някаква причина, холандците купили пакети, които не успяха да съживят и да го съживят, а след това цъфнали кръстосване Подвои няколко години ...
Като цяло, аз сега се добавят към колекцията на два принципа: има пари - да разпореди колекторите на тяхната климатична зона и желателно домашно развъждане, няма пари - купува "баба" в метрото или на предния двор. "Ubabushkiny" клас, която се анонимен, но последователно красив и смел.
Също така се опитвам да се грижа за SNT ириси и варира в зависимост от домакините.
Това е, което аз расте.
"Летящият холандец" (Loktev, 2000)
Страхотен търсите, страхотно стабилен, страхотно! Мама го обичаше повече от всеки друг, но имам още други любими. В холандеца на снимки, макар и за сметка на осветление и изглежда настройките на фотоапарата, отиде още по-ярка и по-сочни от живота. Поуката - да стреля в ярки слънчеви дни е лошо. =)
Нар огърлица (???)
Изключително стабилен агресор. Смазва всичко на гърдата на резервоарите, дори и себе си. Чрез plexes пипалата си ме беше страх да се приближи на миналата година, когато тя е била otchikat далеч парчета и разпространение на познатото.
Всъщност, доста тайнствен вид. Взех го с "холандец" като награда за конкурс, награди, организирани от клуб "производители на цветя на Москва", така че, като цяло, основателно съмнение в измамата и дори ПРЕОКАЧЕСТВЯВАНЕ не. Но Стария про клас, не получих. Освен това, ролка снимката мрежа от две като ириси, които нямат нищо общо с моя, нито един с друг. И все пак това е доста специален. Пейзажът губи дори лебед - обикновен тъмно кафяво-пурпурни петна. Но във ваза десетки всяко цвете - като скъпоценен камък! И това, което му аромат ч ... Vezosh кофа Granatikov във влака, както и всички от нашия каталог. "О, така че е Ириси миризма?!" - летовник класически въпрос на платформата ... Като цяло, тази тайна се разрастват с мен на леглото.
Видео: Serdce Mayo сърцето ми Да скъпа!
"Моята химен" (Мирошниченко, ???)
Този лебед. Истински бял лебед плува на градината. И тези лебеди на клон - 7-9 парчета до минимум. Разкрити постепенно, докато празник за очите. Вече избледнели тези, които започват по-късно, докато химен все още е отворен и разкрива свежи цветя, с аромат на лимон захаросани, лебеди всички плувка и бански. Въпреки това, тази красота има минус - цветя са толкова тежки, че стъбла цветя падат в слаб при първа възможност.
Fiesta време (Schreiner, 1986)
И това - най-ярките ми ириса в момента. За съжаление, не всеки успява да спаси красотата, на по-ярка и по-прекрасна цветето, толкова по-голям шанс да го губи. Lunges аз случва по-често, отколкото бихме искали. Същата "Silverado" - всъщност предупреди едно и също! - Аз паднах два пъти поради Fusarium. Уви, кисели блатни почви, те имат ... Но Fiesta весело съхраняват и приятен за окото светло петно. А повдигнати, не намалиха, фаловете и контрастните стандарти на дясно топло сърце, аз обичам тези момчета просто.
Ubabushkin-1
Този човек е бил представен пред мен като пред буря, но дори не е близо до най-различни, не лъжа, така че отворения въпрос за произхода. Като цяло - стабилно и сравнително хладно. Градината е по-ефективен от граната, но zatropyvaetsya много вятър, точно като химен. Но в ozdny! По-късно всички цъфтеж, тъй като сибирски цъфтеж.
Ubabushkin-2
Видео: [QARE нение 2] -Sisi & Moso-сърцето ми
Моят любим. В действителност, не "ubabushkin" и закупени от колекционерите за луд бабата, но името, за съжаление, загубени. На само относително nekaprizny розови ириса, стабилно съхраняват в продължение на повече от десетилетие. Въпреки това, през последните три години, то здраво натисна расте наблизо Granatik, така че любовта ми към ужас дори престана да цъфти. Миналата година тя и разсад се разделят, както и разпръснати по всички съседи. Ако не друго, аз ще знам къде гърба просят. =)
Ubabushkin-3
Той е закупен от "добре, трябва да има най-малко една Жълта перуника в градината! Да, и мирише приятно ... "
Разнообразие не знам. Наводненията скок, въпреки че малък брой цветя на пръчка. Степента на преживяемост е също все още не разбират напълно, аз да имате всичко за трета поредна година.
Ubabushkin-4
Откъде - убиват, не си спомням. Химен не е - това фаловете протегнати, банери по-кратки и пъпките се отличават с особен сиво-лилаво "тен" и дори лилаво zebrushki в основата на цветето на склад. По този начин, в общ език се нарича - "не-химен."
Ubabushkin-5
Видео: Стълба към небето -Serdtse ми клип се топи
Ето това е моят абсолютен фаворит. Не е много kruzhavchaty, но с отворени фаловете (добре, аз обичам разперени фаловете, да), огромен, нежни нюанси и диамант покритие, забележими дори при снимките. Ароматна - много сладко миризмата ... Купих на гарата в Сергиев Посад, така че сега и да го наричаме "Сергий". И след това, че е твърде близо до небето.
холандските пакети
"На оградата, също е писано, и там - дърво» © netlenka
Без значение колко засаждане, отглеждане на боклука. Само веднъж на снимката съвпада с истински цветя, но ... след това дойде мокро пролетта, а зад нея - фузариум и ирис изгнили преди дошъл на себе си, буквално по време на първия цъфтеж. Така че аз съм в този хусарски рулетка не играя повече.
Blue - най-много, че нито е sornyachnik под най-близката ограда. Melkopomoyny благородник. Но, подобно на всички цветя помията изненадващо Харди, забележително дълготрайни цъфтеж, расте перфектно, заснемане на територията, за да не падне от дъжда и доста силна и приятна миризма. Ето защо, в градината разпръсква повече или по-малко надеждно, където и да е, което трябва постоянно синьо петно в началото на юни.
Но това творение на холандските фермери на място Loktev обикновено изброени в вида. За разлика от предишния, висок и по-скоро големи цветя, също мирише, по-малко агресивни. Но, подобно на синята си съсед ... всеки има. Защото рано или късно всеки от нас купува холандския пакет. =)))
Някъде другаде загубихме две или три малки брадати ирис. Правя го като нещо, което не е много добро, или джуджета, или антракт. Те също засадени няколко години като, дори не цъфтеше.
По принцип, както можете да видите, списъкът не дърпайте дори в колекцията, и аз не се преструвам. Аз просто обичам тези цветя - са необичайни, деликатен, ароматно, поетичен.
Те просто правят в сърцето ми.
- Agrouspehi (цветя в оранжерията Аграрен университет
- Моето цвете съчетани: виолетов
- Моята биография цвете или цвете-вирус
- Здравейте на всички цветари!
- Китай роза - Хибискус вампир?
- Hibiscus болен помощ
- Лалета снимка, напомнящ на детството
- Това невероятно Abutilon
- Epipremnum един храст
- Град апартамент не е цветна градина
- Моят Chamaedorea
- Настроение цветя !!!!
- Луковични ириси и ирис корен
- Грижа за растения в училището
- Честит ден на влюбените!
- Училище производител, правят планове
- "Dynamite" на училище владетел
- Ботаническата градина на Одеса не е достатъчно пари за нови инсталации
- Всички палмите! Ботаническата градина
- Две американки са доказали, че мечтите могат да се сбъднат!
- Ботаническата градина Yalta процъфтява повече от 120 разновидности на ириса