В царството на мъховете
Видео: Къща растения / Какъв проблем възниква, когато купувате растения в магазина?
Съдържание
Миналата пролет, аз говорех за тези прекрасни "картини", която привлича природата с помощта на мъхове и лишеи - тук. Е, днес, по време на редовната разходка с Аленка ние отново се удари в реално царство мъхове.
Видео: Отдел разпространи Мос семейство. Структурни характеристики на живота, стойността на mhov.AVI
Сняг продължава да идва, и буйна зеленина надделява и привлича силен магнит :)) За съжаление, аз не съм силен в тези видове растителност, така че мога да просто да се насладите на красотата им, да правите снимки и да споделят своя опит. Ще Ви бъда благодарен, ако някой от експертите в моите снимки научава екземпляри от флората и говори за тях в детайли.
Например, тук е такова чудо - дали лишеи, или гъба ... Нещо в него е чужденец, нали? :))
Ето тези невероятни "гъби" рамо до рамо с други, твърде необичайни и интересни обитатели на горите (които го познават и могат да кажат, че сме намерили, отговори!):
Има и по-малко странни екземпляри, но не по-малко красиво:
Именно тази "възглавница" и така искам да потупване)) И един прекрасен цвят - заглушен сребристо-зелен:
И този, който расте в близост, - ярко зелено, макар и под формата на двата вида са много сходни. Отново въпрос за тези, които знаят мъховете: това са различни форми на едно и също растение или всички тези различни видове?
Разбира се, това не е всичко на мъхове и лишеи, които растат в нашата област. Но ние и разходката беше доста кратко)) Мисля, че за кратко време, когато снегът се разтопи напълно, тази галерия е подобрило значително.
И искате мъхове?
- Помощ! Какво да правя ???
- Моят малък юбилей и приятна изненада
- Първият ми Любимка
- Моите малки цветя (втора част
- Днес имам двойна радост !!!!! Цъфнало ми gibiskusiki
- Реално гнездо
- Мъхове и техните местообитания
- Цветари, се нуждаят от вашата помощ !!!
- Как да се създаде зелен покритие на мъх
- Мъхове и лишеи
- Мъхове и лишеи: украса в градината
- Растения
- Saintpaulia
- Къде мога да намеря снимка Nolin
- Различни мъхове на снимка
- И ние попълване
- Елате !!! Каня всички -updated !!
- Etudes пролетта вдъхновение
- Изчерпване на увреждане на озоновия слой ДНК антарктически мъхове
- Мутациите са колонизирали земята