Тези прекрасни лилии
Видео: о, мамо лилии
Съдържание
Между другото, момина сълза, изброени като застрашени, така че е под закрилата на държавата! Никой няма да ви забрани да се събират букет й цветна леха, но в природата е най-добре да не се докосват. Нека да спазват законите и защита на природното ни наследство.
Бих искала да отбележа, че цветето, толкова по-егоистично! Не се опитвайте да се сложи във ваза с други цветя момина сълза, те все още са само увехнали и момина сълза ще бъде свеж за дълго време. Не оставяйте букет от момини сълзи през нощта в стаята, където сън. Силна миризма може да предизвика силно главоболие, дори и в напълно здрав човек.
Видео: Надежда Kadysheva - Лилии
Така че, трябва да се момина сълза кацането. Откъде да започнем? Момина сълза обича сянка. В екстремни случаи, може да се засаждат в частична сянка. В открити площи, през целия ден слънчева, тя може да прегрее кореновата система е много чувствителен към температурата на почвата. Както винаги - да се прецени дали съставът на вашия район на почвата, подходящи за този тип инсталация. Смята се, че момина сълза трябва да бъдат засадени в глина и пясъчен плодородна почва, добавяйки кацане листа хумус. Аз не знам, аз имам в черноземни почви, но с малка добавка на речен пясък расте добре, цветя и да се размножават, така че само успяват да се уверите, че цялата цветето не е zanyal.Tak, че ако имате прекалено много почвата е бедна, добавете хумус и пясък и ще бъде приета цветчета като доста. И след като се вкорени, и може да извършва хранене.
В нашето село, това цвете като цяло се счита почти една трева, която е много трудно да се отървете от. Имам го разраства много бързо, да се възползва нова територия пред очите ни. Всяка есен разкопая храсти, които не се нуждаят, и да ги доведе до близкия горски парк. Мъж печално въздиша (на раменете си отговорността за вода за напояване), сумтене и многозначително кашлица, дърпа колба кола tjazhelennye с вода. Но не и възмутен, прости ми моята слабост към цветята!
Сега, за времето на засаждане момина сълза. Аз винаги се придържаме към едно правило: ако растението цъфти през пролетта - трансплантирани през есента, ако есен - трансплантирани през пролетта. Това, разбира се, не се отнася за едногодишни. Не знам, може би този знак и грешно, но аз веднъж трансплантиран на ново място божур храст в началото на пролетта. Така че той е обиден, че не само разцъфна три години, но не растат! Просто седи на ново място, и всичко останало. Размножаване на момини сълзи Възможно разделяне на коренищата или семена за посев лесните просто да питат лилия за трансплантация с приятели. В този случай, копаят един храст с малка бучка пръст, но бъдете внимателни да не я смаже с корени и растителен възможно най-скоро. Цветя трябва да чакат 2-3 години, така че, моля, бъдете търпеливи.
В същото време същността на случая, не забравяйте грижи за лилии! Плевене (най-добрите ръце, кореновата система на тези цветове на повърхността могат лесно да бъдат повредени), поливане (те обичат чаша вода), наторяване. И луксозни courtines тези прекрасни растения няма да се поколебаят да ви зарадва с първия цъфтеж! Неутрално момина сълза е стабилен дори и при силни студове, така че не се нуждае от които за зимата, ако сте закупили други сортове градина, а след това да се има предвид особеностите на техните селскостопански практики. Например, един клас Convallaria Rosea трябва да растат в добре осветено място, но не и при директна слънчева светлина. Само в този случай цветът е бледо розово, и то ще бъде почти бяла на сянка. Той е взискателен към постоянна влажност на почвата и доброто си въздухонепроницаемост и постоянно хранене. Ето защо, място за засаждане на това разнообразие ще трябва да се подготвят за засаждане за годината, докато Rosea във вашата цветна градина.
Видео: Момина сълза от балони (Субтитри)
И не забравяйте - растението е отровен! Освен това, всички части! Използвах да го остави да плодове стареене - изглеждаше много красива оранжево-червено през есента на цветна градина грах. Но когато децата пораснаха, стана да ги отстрани веднага след цъфтежа. Най-малката ми дъщеря, когато тя е била около две години, отчаяно плъзгане всичко в устата си! И тъй като най-големият е след 3 години и 8 месеца, разходката из градината става много весело! Един скитал в дясно, друг - на ляво, като се опитва едновременно да следи и двете, просто кривогледство не работи! След като вече точно в устата хвана ръката му с билков-млад охлюв, а друг път - с Бери момина сълза. Възстановяване след уплаха, безмилостно отсече всичко произтича от отровни красота. В нашето село особено компетентен (или смятат, че са) експерти в лечебно растение суровина отглеждане на цветя и момина сълза оставя за медицински цели. Но аз вярвам, че това е в случай на момина сълза По-добре е да не правим. И все пак, сърдечни гликозиди, че растението съдържа, не е шега. И, въпреки че мнозина вярват, че опасността от отрова момина сълза е силно преувеличена, бих посъветвал да се лекува с повишено внимание.
- Трансплантация на момини сълзи през пролетта
- Лили от сълзите и лечебната сила на момина сълза за вашата градина
- Момина сълза
- Момина сълза
- Момина сълза: описание, размножаване, грижи, озеленяване, използване на градина, снимка, сортове и…
- Момини сълзи в снимката
- Момина сълза: грижа за деликатната пролетно цвете
- Когато цъфналите момини сълзи?
- Момини сълзи в снимката
- Момини сълзи
- Лилии в моята градина
- Момини сълзи: Как да се отървем?
- Лилии, цветя, пролет
- Момини сълзи на легло
- Грижа на момина сълза
- Грижа Момина сълза
- Принуждавайки момина сълза