Основните правила на крушките с есенно засаждане
Есен - горещото време за градинари. Това е време да се чувствам тъжна въздишка, като припомня отминалата лятото, а запретнат ръкави - работата преди зимата много повече! Един от най-важните - есенно засаждане на луковични растения. Не се заблуждавайте, вярвайки, че просто нещо и нужда - да се отпуснеш на земята и се придържаме към нея крушка. Така правят производителите, а не като се вземат предвид нуждите на растенията, но не ни харесва?Съдържание
След като реши да разкаже всичко, което знам за крушките с есенно засаждане, аз бях изправен пред проблем. Нашият клуб е съчетала любителите растителни от различни региони - както в същия член, за да се получи универсални препоръки за жителите на Урал и Кавказ? С уважение, които желаят, че материалът се оказа полезна за всички, реших да се разпределят най-важните принципи на крушките с есенно засаждане. Това са универсални правила, знаейки, че лесно можете да се движите по време на засаждане, за да се определи необходимостта от подслон през зимата и други тънкости от значение за вашия регион.
засаждане време
Като цяло, лука в земята корен nepromerzshey на 2 седмици. Следователно, трябва да се процедира. Сигурно вече знаете, когато имате стабилна дойде времето на замръзване. Разбира се, Майката природа понякога може да се представи с неприятни изненади, само - размрази стабилен след измръзване, или внезапна поява на зимата, след дълга топла есен. Не изпадайте в паника, ние имаме всичко под контрол!
Ако вашите крушки имат време да покълнат, и изведнъж дойде зимата, те просто трябва да се скрие. Смърчови клони, сено, слама, сухи листа - поберат всичко, което е под ръка. Това не се отнася нарциси и лалета кълнове са чудесно прекарат зимата под снега.
Алтернативно студове идват, и не сте засадени луковици. Колкото и да звучи налудничаво, но тя все още е възможно да ги сложи: пред няколко Затоплянията, по време на който на земята се затопля достатъчно, така че те са имали време да се утвърди. Така че можете да направите, ако почвата не е замръзнала на дълбочина засаждане. Това е начин за тези, които искат да получат ранна пролет разцвет.
Видео: Основните правила на снимките на есенната снимка през есента на листопада
Ако времето на цъфтежа не е принципна приземи пролетните луковици, те перфектно прекарат зимата от почвата. Стойността на засаждане крушки есенните е, че тя ви позволява да получите най-ранен цъфтеж. Между другото, ако есента да засадят луковиците с интервал от 5-7 дни, можете да получите легло през пролетта, непрекъснато цъфтяща месец или дори по-дълго! Опитайте го - резултатът ще ви зарадва. Освен това, можете да използвате крушки на вида и сорта, засаждане на време се разграничи по време на цъфтежа.
Място за засаждане на луковици
И пак ще дам основните принципи, а вие наистина се адаптират към тях. От това, което е необходимо за защита на зимуващите в откритите полета крушките? Frost, контакт с подпочвените води и почвата от прекомерно изсушаване. Какво означава това? Това означава, че крушките трябва да зимуват в почвата, което е мокър под тяхното изваждане на суша, и се изсушават върху тях. Усложнена? Далеч от нея!
Ако засадени луковици на място, с високо ниво на подземните води през зимата се уверите, че валежите не може да стигне до целевата си. Т.е., покрийте този стреч фолио, щит, профил лист - от можете. Тази техника се нарича сух зимуване.
Имайте предвид, че най-добрите зимни крушките, които растат на постоянно място в продължение на няколко години. Поради това, че не е необходимо всяка година изкопаване лалета, минзухари и нарциси и други крушки. Те могат да растат без разсаждане 3-4 години, този срок не се отразява на размера на предприятието, продължителността на цъфтежа и декоративни.
Съставът на почвата
Това е много важно, не забравяйте да прочетете! Крушки започват да растат през есента, така че е много важно, че стартирането е била успешна. Какво ви е необходимо? Плодородна почва. Тя ще трябва да се подготвят предварително. Знаеш ли, че не се препоръчва да се растителни крушки на негово място? Разбира се - защото почвата могат да останат патогени, а дори и лекувани с фунгициди крушки са изложени на риск. За да не се изложи на централата на риска от инфекция и поддържа свой собствен растителен материал, по-добре е да ги засадят на ново място.
Тя трябва да бъде слънчево, недостъпни за силни ветрове, с ниски нива на подпочвените води, с плодородни почви са пропускливи. Не забравяйте, на нивото на киселинност! Луковични като леко кисела или неутрална почва, нивото на рН 5-7. Специалистите съветват да ви приготвя място за засаждане на луковици предварително в продължение на 2 месеца. Добавянето на компост, корекция на рН, разхлабете почвата и добавете vlagozaderzhivayuschih компоненти - не пропускайте нищо! Вие искате да получите голям завод с пълен набор от висококачествени знаци?
Видео: правила лале засаждане падат - Вила - 10.19.2013 - Issue 61
засаждане на луковици
Така стигнахме до най-важното - за кацане. Добре известно е, че дълбочината на крушка засаждане трябва да бъде избран, както следва: в рохкава пръст - 3 височина в гъста земята - размер 2 височина крушка. Като практикуващ, мога да посъветвам начина си на засаждане.
Никога рохкава почва, в която растенията луковиците. Тук аз го направих преди 2 месеца, приготвени, като през това време валеше, той се уплътнява малко, но това няма значение. Правя мотика и НП засаждане крушки в тях. принцип ми - Донецкия крушки трябва да почиват в плътен слой на почвата. Защо? Нека обясня.
Аз си мислех, че корените на крушките ще бъде по-лесно да се развиват в рохкава пръст, така че копаят цветни лехи, засадени с дълбочина от лопата. Как грешах! Виж: крушката е засадена, се корени. Много е важно да не ги безпокоят! Какво се случва в случай на с разкопаване на земята? Колбата се е корен, утайките почвата, напоена и постепенно се утаява, корени се издигат. Какъв беше резултатът? Отслабена растения с края на развитие и цъфтеж. Аз съм казал нищо за неговия размер. Като цяло, имайте предвид лошите ми опит и растителни крушки в nekopany земята, няма да съжалявате.
Трябва ли да се справят с луковиците преди засаждане? Аз винаги се прилагат фунгицид, особено за новопридобитите посадъчен материал. Друго важно условие за успех - поливане след засаждането, че е необходимо, ако земята бе изсъхнала.
Опитах се да спомена най-важните принципи и правила на крушките с есенно засаждане. Но, ако все още имате въпроси, попитайте! Или да споделите опита си? Би било чудесно, тъй като той никога не е твърде много)
- Как да се засадят бегонии крушки?
- Изборът и засаждане melkolukovichnye
- Засаждане и грижи за крем през есента
- Засаждане датира лук на писалката
- Когато трансплантирани лилии лято, есен или пролет?
- Кога да засадят лук в открито поле?
- Сортове Шалот (semeika
- Ние растат лалета
- Лалета лечение Sery плесен
- Особености на отглеждането на лук
- Нарциси - непретенциозен подут
- Pachystachys - лято завод
- Когато най-добре е да се растителни крушки?
- Необичайно топлото есенно представи изненада
- Правила за засаждане луковични растения
- Възпроизвеждането крем разделяне гнезда
- Луковични стайни растения дестилация
- Засаждане зюмбюли
- Засаждане на овощни дървета и храсти
- Цвете края на есента
- Луковиците на поляната