Стам рози: приюта за зимата
Започвам да се огъват надолу Стам рози рано, за да ги скрие от началото на ноември. И ако очаквате мразовита есен, дори и преди това.
През септември, губи стволовете от подкрепата - макар и свикнали да наклонено положение и под тежестта на короната постепенно се наведе до земята. След една-две седмици ще се пристъпи към prigibaniyu. Стам рози не обичат прибързани. Въпреки факта, че често младите стъбла се огъват много лесно, че не е необходимо да се огъват надолу първата си време на земята. Взимам горната част на дръжката и внимателно я люлее като махало, нагоре и надолу, не мога постепенно все по-близо и по-близо до земята.
Ако се чувствате съпротива, не бързат. За няколко почивни дни, можете да имате време да спра ствола на земята. Лов на патици, доколкото е възможно, да определи наклона извита пръчка и се оставя за една седмица. Следващият уикенд, за да се наведе още по-ниско стъбло. Акт докато розата не се намира по земята, доколкото короната.
С възрастта, цев става по-дебел и по-трудно да се огъват надолу всичко си - особено упоритите стволове се разбиват по-добра грижа.
През втората половина на октомври до листата на културите и корона връзвам с въже, за да се намали обема си. След спрей 3% разтвор на железен сулфат и се оставя да изсъхне.
След това можете да продължите към приюта. Най-важното нещо - разбира се, на мястото на ваксинация. Но го сложи на земята е проблематично поради короната: предотвратяване на клонове. Висящ над земята място Ваксинации не само може да vymerznut, тежестта на снега може да се изглади короната. За да избегнете това, е необходимо да се приложи архив - пяна или пластмасова бутилка.
На следващо място, аз отивам да спя присадка торф или смес от пясък и пръст (дори и да не правя картоф рози Стам - още по-добре да хълм). След допълнително заспя корона суха листна маса: смес от бреза и дъбови листа, които се събират по-рано и да се съхраняват в чували на сухо място.
Сред зеленината по-добре сложи мишката отрова.
Видео: подслон стандартни рози за зимата
На следващо място, един слой от покриващ всички точково. От една страна се свързва синтетичен шнур около стъблото, а другият - натискане камъни или метални щифтове от твърд проводник. Не забравяйте да оставите отдушник.
Окопаване ефективен само когато е суха. нов Spunbond-60 Това е вода, но ако се очаква, дъждовна есен, е възможно да го хвърли върху парче водоустойчив филм. В началото на ноември, затворете отдушника, отстранете фолиото и се покрива с още два слоя точково.
Още първите години на вътрешната барел Аз не изолират, че аз съм виновен. При тежки зимни замръзва и коренищата. Сега, последния слой от точково аз покриване Стам Аз станах - и багажника, и короната. Shelter е готова.
Видео: Как да се скрие Стам роза през зимата
- Подготовка на розите за зимата - правилата, изрязване във времето, безопасен подслон, съвети цветар
- Засаждане време присадени рози - правата за засаждане
- Рози през есента: грижата и подготовката за зимата подслон
- Засаждане на стандартни рози
- Характеристики грижи Стам растения
- Стам растения в градината
- Стам рози в градината дизайн
- Създаване shtambovoy форми на градински растения
- Филизи от рози Букет: няколко правила
- Crop земно покритие рози
- Резитба стандартни рози
- Как да расте роза Стам?
- Зимуване катерене рози