Garden Orchid: интервю с Павел Ершов
Събиране на градински рядкости, включително орхидеи открит терен - достоен хоби на бизнесмена. Той блестящо демонстрира чрез пример съсобственик на градинския център Дарвин Павел Ершов.- Пол, с този урок, вие винаги ще намерите време да пътувате?
- ме прониза, за да промените места - без да са минали не мога да си представя живота си за дълго време. Веднъж се опитах стандартна ваканция и най-накрая убеден, че пътуването за мен - добър и туризъм - вреда. Както и в песента: ... по-добре от планини могат да бъдат само планини, където никой не отива. Харесва ми първият маршрут. Смятам всяка година в продължение на поне две пътувания за 2-3 седмици - и зимата през юни. През август, аз се опитвам да отида до Курилските острови и Сахалин.
орхидея Фотогалерия
- Колекцията, която не може да се похвали, вие виждате, прилича богатство алчен рицар. Много се отбележи, че не е нужно сметки в мрежата.
- Аз не искам да прекарам живота в интернет. Водя разговори и покани в градината само за онези, чиито идеи аз безусловно необходимо и интересно, и амбициозен мисли имам.
- Имате ли нужда от авторитетен мнение на колегите си?
- в научноизследователска и развойна дейност за мен, разбира се, за да помогне съмишленици колеги. Например, сега имаме две години, ангажирани в отглеждането на техните собствени хибридни разсад от градински орхидеи.
- Имате ли план за кръстове?
- Предвиждане в резултат на този експеримент е невъзможно днес никой не е статистиката да се разчита на него в мотивите, и разсад цъфтят само около три години, дори и ако в момента на усилената работа по този въпрос. За да се предвиди изхода, трябва да се натрупват много опит, а ние сме само един от пионерите.
- Разбира се подобрява качеството - всички те зима-издръжливи. Дори и вида на цвета на почвата варира толкова много, че литературата не можах да намеря данните, които преминава разсад татко и мама - които да повлияят на формата и цвета на някого. Сега всички наблюдения, ние внимателно отстраните.
- Вие създавате всеки ботанически видове неговите условия?
- Orchid постоянно е необходимо изрично да се създадат условия и да се ограничи тяхната местност от влиянието на други растения, тъй като тяхната коренова система не е конкурентна. На всеки легло-shkolke зададете свои собствени условия, от светлина към киселинността на почвата. Но леглата - тя е за интродусъра и колекторите, и един обикновен човек иска да ги намери място във вашата градина.
- А какво да кажем за допускане до свободна продажба на жълт чехъл (Cypripedium флавум) и кралица (В. reginae)? Отначало те взеха няколко, но сега смело армия нараства.
- кралица (С reginae) това е практически невъзможно да се убие! Но това не е обща култура. Аз съм сигурен, че 90% от обикновените потребители те няма да оцелеят. И те са се образували с течение на времето лош имидж-продаваната компания. Ние няма да участва в него, защото, повтарям, този сегмент все още предстои да бъде тесен - за колекционери и много ентусиазирани хора. Ние трябва да придобият опит. Сега имам 100% степен на оцеляване на внесените растения.
- Говори, градински орхидеи в нашата група не е толкова ужасни студено, като силна, понякога достига до 40 ° C топлина. Вие не ни каже как да се изправи срещу проблема?
- Забелязахте ли, че имам над колекцията са дъга - ние предлагаме подслон lutrasilom растения в един слой, а това е достатъчно. Висока температура, те не се страхуват - няма нищо, което трябва да се направи (дори pozaproshlogodnih топлина тихо оцелял). Заводът трябва да разбере - да се създадат условия за това - и той ще ви отговори в замяна. И ако започнете да хвърляте някои хвалби пред гости: аз obkladyvayut колекцията си със сух лед - това е достойно за учудване и, най-вероятно, е клиниката. Според моите наблюдения, орхидеята не се страхува от топлина и силна слънчева светлина, така че веднага след като в края на цъфтежа етап следва да се pritenyat растения, в противен случай те бързо влиза фазата на покой и вече не раста. Както в природата: в горичка дъб, например, късно цъфти листата на орхидеите достатъчно, за да ottsvesti, но след това те ще получат необходимата полусянка. Затова осигури pritenku и растения през цялото лято ще бъдат зеленина.
- И това е вярно, че mikorizozavisimy орхидея градина? Гъби на легло, дори някои отглеждат.
- Най-голямата илюзия, че микориза на орхидея е постоянно необходима. При растенията, отглеждани ин витро, защото това не е така. В природата микориза нужда само от разсад. След войната започва: който получава излапа. Ако растенията са с ниско immmunitet, микориза яде корена, ако стоката - се е самоубила. Възрастните растения микориза не е необходимо. Когато внасяте заразеното растение от природата, тя е по-слаба, отколкото извън заразения култура.
- Смята се, че след 8 години окачена фасада ще се пенсионират, ако не и да споделите. Вие сте били събира орхидея градина, време е, или не?
- Това е една фантазия. Ако те се чувстват е нормално, след това всяка година за себе си проснат на 2-3 см. Това не е домакин, а не бленда растения да растат на едно и също място и да се удуши.
- Те могат да растат в кисела почва? Аз гледам на сайта си - всичко, доминиран от торф.
- По-голямата част от дамско чехли расте в напълно инертен субстрат с минимално количество хранителни вещества, влага и дишаща и с рН 6-7. В състава му влизат: доломит чакъл, въглен, борова кора. След контакт с органични вещества - листна маса - растения умират в обикновена почва в градината, за да засадят тях е невъзможно. Моето растение в продължение на десет години седя в торби от lutrasila плътност 80%: в контейнери е много по-зле става водата и да диша. Такава изолация е много важно, в противен случай след пет години на почвата става абсолютно чуждо - ще трябва изкуствено да се създаде подходяща среда за всяка орхидея. Това е като с по-голямата част от рододендрони: ако не-кисела почва в градината, дори можете да поръсите торф, но след няколко години, хвърлиха засаждане електролит и да сяра.
- Това често се препоръчва да се засадят орхидея градина близо до папрати и иглолистни дървета. Тази комбинация от гледна точка на нуждите на орхидеи себе си, причинени нещо?
- Ако става дума за нещо естествено, а след това се вгледаме в природата. Всички те растат в широколистни гори от късния цъфтеж: дъб, бук. Много добра плодородна почва, расте най където досега има остатъчни скали, много слънце през пролетта (стига да успеят да просперира). И най-вече в изобилие, където всеки 5 години са местни горски пожари, които изгарят конкурентна почвеното покритие и храсти. Те са в този момент, докато в състояние на сън, и бъбреците дълбоко. Но те не ми харесва пепел, доломит и чакъл.
- имате колекция от висококачествени обувки фирма Фрош. Как те се държат в сравнение с видовете?
- Ако в нашите платна вида растения от Далечния изток - обувки реални (C.calceolus) и macranthon (С macranthum) - не изглежда луксозен и изисква специално внимание, хибрида - чехъл подут (С ventricosum) - тя се чувства добре. Той расте достатъчно бързо, и след 5-6 години, че вече ще има завод, който има 15-20 цветя. Родителите му, няма да постигнат такива резултати. Хибридите са по-добре приспособени към условията на градината, така че започнах да влезе в културата на Европа обувки с високо качество: `Gisela`, `Paul`,` Мария`. За частни градина растителни видове - въпросът е почти безнадеждно, и хибриди могат да разширят обхвата на нашите възможности.
- Защо от всички разновидности на орхидеи - същите Dactylorhiza, Orchis - вие избирате на дамата чехъл?
- Аз расте един от най-необичайни орхидеи - орхидеи маймуна - и ме оставя напълно безразличен. Това е като любовта - необяснимо чувство: някой е привлечен, а други не.
- Какво ви изненада по време на годините на наблюдения на орхидеи в градината най-много?
- остава загадка за мен и моите колеги, как и защо нюанси на цвят дрейф по естествен розово и бяло до жълто - по-рядко за първоначалния вид. Аз дори даде почвените проби от Далечния изток към анализа.
- Каква работа не се доверявайте на никого?
- Разбира се, плевене колекция цветни лехи. Така че аз се разпределят четиридесет минути, за да се заяждам любимата си коледно дърво - това е просто скучна работа като плевене, и, ако е необходимо.
- Как виждате гръбнакът на градината?
- Японски бор не е много - те често са раждали и небрежен. Pines в сянка, няма да расте - лоша идея, но бучиниш е само простор. И, разбира се, яде - те са местни жители.
- Кърлежите не се страхуват?
- Аз съм пътник! Ето защо, от енцефалит от кърлежи ваксинирано, и как? Между другото, тази ваксина е най-трудният за организма.
- Какво ще кажете за класиците в градината?
- Много растения докосва душата: Trillium, канадско, папрати, рододендрони, подофилум, Arisaema, иглолистни дървета. Една от любимите растения на Далечния изток - dvulistnik Грей. Алпийските лютиче безумно красива, но тя е в градината, за да се организира симулация на до топене на ледниците? Избирам растения, които има смисъл да се прави. В близост до моста в градината е нараснал папрат derbyanka (Blechnum), Заведох го преди две години. Навсякъде, където се чувствах добре, но аз бях в състояние да създаде комфортни условия за растението. Ние в Дарвин не само да придадем на вкуса на клиентите си, но също така и да се спазват техните предпочитания. Какво красиви люляци тази година сме получили! Най-красивата клас - Николай Леонов: цвят наподобява захар диня целулоза. Обичам моя офика buzinolistnuyu - какво е красива, когато осеяно плодове! Така че аз се интересувам от и раритети и частични класики градина.
Видео: Garden Любов Terekhova
- Какво е очарованието на орхидеи?
- Не можете да си представите колко е хубаво да се налее чаша студено и сухо бяло вино, шардоне например, за да се намали орхидеите и глътка. Прекрасна! Аз ще ви научи да готви всякакви деликатеси от растения - да си лягат след две седмици, чакай.
- Фото Phalaenopsis орхидея - цвете или пеперуда?
- Как да се грижим за орхидеи
- Orchid anguloa - отглеждане и грижа
- Запознайте Phalaenopsis орхидея
- Красива цъфтяща орхидея с дължимата грижа
- Нови продукти Orchid Garden
- Орхидеи и други жители на моя дом
- Орхидея
- Доста орхидея
- Нова колекция цвете
- Моята гордост - Orchid
- Phalaenopsis Orchid
- Черната далия - мит или реалност?