Градините на Англия: Bourton Manor House
Бъртън Manor House е може би един от най-необичайните в Глостършир. Strike и младостта на това на пръв поглед стара градина, както и изобилие от красива природа с официална оформление и пастелни цветни лехи, които променят цвета в мъглата на мъгла.Съдържание
Видео: Филмови основи на ландшафтно проектиране на 3 - елитните британски градини
Тя ни и на вниманието на градинаря Paul Nicholls, който ни показа градината доволен. И след като нашата малка екскурзия се присъедини и очарователна домакиня лейди Бъртън Къща Моник Pace, което беше приятна изненада. В края на краищата, знаейки, че градината е затворена за пресата, в интервю ние не очакваме.
- Г-н Никълс, колко време е работил като градинар?
- Градинарство - за отлагане на процеса, не е полагане на плочки. Аз в градината в продължение около четиридесет години, тя е тук - девет. Всички четири от нас, и ние работим много интензивно. В крайна сметка, с изключение на един хектар градина около къщата имаме три хектара областта другата страна на пътя. Ние сме тихо засаждане на дървета и, надявам се, с течение на времето ще има една малка ботаническа градина.
- На главния градинар има любимо място в градината?
- Аз не съм обвързан с някоя конкретна област, а за цялата градина. И ако аз работя днес в градината на фонтан - той обича, утре - оранжерия, а след това в градината. Обичам и източните миксбордове в топла палитра от цветове, както и дълги Западните по-мек и текстурата комбинации. А къщата на сянка, в която расте сянка-миролюбиви и нежни растения и редовен градина и крокет морава и сергии в предната част на къщата. Може би сте забелязали, че ние имаме много чемшир, много прически. С цел поддържане на добра форма, трябва да го косят два пъти в годината, но за съжаление имам време само веднъж.
Видео: Gardens. Една серия. градина Volchin
- Вие имате много евъргрийни, декоративна градина през цялата година. Какво сезон според вас е най-впечатляващите?
- Трябва да се отбележи, че много хора не вярват в този зелен цвят, вярвайки, че той не може да бъде солист в градината. Разбира се, светъл цвят на предизвестие. Но ние имаме много нюанси на зелено, от жълто-светло зелено до тъмно на цвят стъклена бутилка. Hedges и зелено и всички са различни. И доколкото приятен за окото, не е тя? В тази връзка, както е и днес, когато обичайната мъгла и ситен дъжд, фини, ярки цветове са изгладени. В това време, аз наистина обичам да ходя из градината. Елате при нас от края на юли до края на септември - не може да се обърка. Бъртън Къща - очевидно не пролетта градината. Той изглежда е доста стар и обрасъл, но само след като сме засадени в земята и да контейнера всички nezimostoykie растения. Преди няколко години ние направихме на границата на една само лигльовци. Сега той изглежда pustovato защото ние ги отстрани за зимата в оранжерията. По принцип има големи тропически растения външен вид, доста тежък, тежък в големи контейнери. През есента ние извади от земята контейнерите и транспортирани до оранжерията, а пролетта надземни назад.
Видео: Телевизионен канал "ферма" - Градините на Великобритания. прераждане
- г-жа Pace, аз подозирам, че сте замислена тази граница контейнер не е само от любов към необичайни растения. Това ще ви помогне малко всяка година, за да се промени имиджа на градина със своята твърда достатъчно редовен оформление.
- Наистина, градината се променя, въпреки че основните форми остават неизменни. Tropical граница - най-ярък пример. Трябва да си призная, аз не знам нищо за растения. Знам, че това, което трябва визуален ефект. Аз не съм градинар и ландшафтен архитект. По образование съм моден дизайнер. Но дизайна - глобален изкуство и принципите на тесен обхват са приложими в друга. Последните тридесет и пет години, в които се занимават с възстановяването на къщи. Това е нашата страст със съпруга си. И къщата винаги е свързано градина. Когато купихме Bourton Къща за преди двадесет и пет години, градината е в шокиращо състояние. Можем да кажем,
ние започнахме от нулата. Имаме страхотен екип. I - генератор на идеи и градинари ги интерпретират. Аз силно разчитат на своите знания и, разбира се, вкус.
- Човек може да се види, че Павел - опитен градинар. Само човек с опит на целия спектър от цветове градина ще се даде предимство на зелено.
- За мен, зелено - най-доброто от цялата палитра. След цвета не играе в принципа, че всеки човек има своя собствена представа за мащаба. Правя залог на текстурата, формата и малки архитектура. В моята градина, основна форма - т.нар обърнат лодката. То е навсякъде: в силуетите на огради и жив плет. Повторението на идеи - ключът към добрия дизайн. На първо място, тя обединява различни области на градината и поставя отделен ритъм. На второ място, всеки гост ще се чувстват комфортно тук, защото повторението на форми и силуети в градината ви позволява да получите удобен бързо.
- Защо започнахте след преместването тук?
- За да се отговори на този въпрос, ние трябва да се обърнем към историята. Първият Bourton Къщата е построена през около 1550. После в къщата е възстановен няколко пъти, за последен път в началото на ХVIII век. А за последните тридесет години той се е променило шест домакини. Когато се преместих тук, навсякъде е хаос. Ние донесе всичко, за да е много бавен. За да се поддържа тази икономика, то изисква големи инвестиции. Съпругът ми се наложи да работя в Лондон, за да мога да си позволя да направя градина. Разбира се, той смята, че колкото повече от магазините в Лондон, толкова по-добре. Това е по-безопасно за нашия бюджет. Сериозно, градината - няма печеливша професия. Бях много щастлив, че съпругът ми е влюбен в тази къща и градина. Само шестнадесет години след преместването, аз бях в състояние да се каже, че сега виждам какво иска.
- В много формални градини почетно място се дава на събирането на рози, но вие не го правят.
- От предишните собственици ме броеница, които пострадаха тежко от болестта. Не мога да кажа, че аз не обичам рози, но определено не ми харесва, когато те се сервират като колекция. Розите са подходящи в миксбордове, те са по-изгодно да се търси заедно с други растения. А monoposadki и изглежда скучно, и всяка година да изискват повече грижи. Затова реших да се сбогуваме с розова градина. По това време на мода малките редовни градини. Аз не искам да го направя в английски стил. Ако се вгледате в схемата по-внимателно, ще видите, че това е свастика, будистки символ, който в продължение на хиляди години. Това беше само поради факта, че тя вече е асоцииран с фашизма, аз не се откаже от него. За мен, това е древен символ на живота. Ние засадени рози, вместо на пет хиляди фиданки чемшир. Отне седем години, преди да започна да ги намалят. Това беше през 1990 г., така че сергиите скоро ще бъде на 19 години. Той изглежда стара, но в действителност е все още много млад.
Видео: Borgli къща - грандиозен пребиваване в Англия
- Възраст Садику дава бряг на басейна - това е нещо, което определено е древен.
- с него - е друга история. Преди училище на дъщеря ми беше малко езерце, изработени от теракота. Изглеждаше точно като това, но това е половината от размера. Там са били извършени рибата. Мислех, че е красива. И големия басейн стоеше тук, в предната част на къщата, тя израства миниатюрни иглолистни дървета. Можете ли да си представите какво е било ужасно поглед ... се оказа, го е направил за страхотна местни панаири през 1851 година. И си спомни елегантния решение на училището, реших да го превърне в изкуствено езеро с растения и риба.
Г-жа Pace ни покани в уютно кафене в Bourton Къща за пиене на чаша недвижими английски чай и опитайте орехов пай, местни рецепти. Много вкусно. Може би това ще бъде в състояние да го опитате през следващата година, а вие? Отиди на Бъртън Къща! Той е отворен от края на май до септември.
- Градина със собствените си ръце (от личен опит
- Селскостопански двор
- Ревен е не само полезно, но и красиво растение
- Acacia в градината
- Силвия Кроу - законодател моден пейзаж на 20 век
- Wild градина от Уилям Робинсън
- Прекрасна градина sisinherst
- Градини на Англия: Котсуолдс
- Парцел оформление
- Проектиране на градина парцел
- Градина Стил: изкуства и занаяти
- Градина Стил: Озеленен, английски
- Пистите в градината
- Open лятна веранда
- Една малка градина с голямо сърце Линдзи baudinet
- Проектиране, планиране и изпълнение на декоративни цветни лехи - легла на вашата градина
- Воронеж Изложба "Къща" - полезен и важно събитие за летните жителите на региона
- Градина стил: редовна, френски
- Той дойде в Москва легендарния английски градинар Дейвид Domont
- James Manor отвори врати за посетители
- Изложбата в Одеса: Finca селска къща озеленяване