Русия Gardens: Градина Марина Shimanskaya
Видео: Домати от градината Русия
Съдържание
Градина и детска стая Shimanskaya Марина се намира в района на Ленинград. Любовница на тази красива градина красиво озеленен успя да комбинира стил със сбирка съдържание.
През 1991 г. бях град обитател, получили земя, без много ентусиазъм разпространение зеленчукови лехи. През май следващата година, бях шокиран съседка лалета - различни цветове, форми и размери. Научих, че има ресни лалета, двойно, liliales, късно, по-рано, а не само в червено, което е дал на всеки от 8 март. Оказа се, че един съсед донесе посадъчен материал от Литва. Всички лято бях на лов за крушки. Малко зелени върхове лале стреля следващата пролет, произведени зашеметяващ впечатление. Чувството, че парите, похарчени, усилия и надежди не са били напразни, и покълнали нов живот е толкова силна, че аз веднага взе решение за нови експерименти градина.
Видео: Вяра филм Автомобили - нашите постоянни участници в семинари и пътувания
Следващата страст беше stonecrops. Те нарасна огромни зелени площи и покрити с разноцветни лепенки бивши зеленчукови лехи. Следваща процес растение придобиване е станал неконтролируем. Мога да прекарам часове ходене сред баби, които се търгуват на разсад, с другия край на града, за да плъзнете върху себе си много саксии tonyusenkoy зелени стъбла, корени, увити във вестник, а след това до късно през нощта, за да засадят това богатство, които използват регенерирани от девствената земя пространство.
Когато малката дъщеря е израснала малко и отиде да изследват света, постоянно блъскане в kochkoobraznye легла и падане с остри плевели, ние осъзнахме, че сайтът трябва по някакъв начин оборудва. Точно по това време започва да се използва по нов, модерен концепция - ландшафтно проектиране. За щастие, като в началото, ние не подозират какви трудности и предизвикателства тепърва предстоят. Draw - ние живеем! - помислих си, и седна по проект градина сайт. Разбира се, че е нахално достатъчно: у мен беше само биологична единица, голямо желание да направи нещо хубаво и гъста градина енциклопедия в Чехия с красиви снимки.
Оттогава 18 години са минали, градината е нараснал, се е променила драстично и стават все по-сложни, но тя се основава на всички от един и същи аматьорски проект. И тогава моят първи опит за пейзаж хареса на всички, които са посетили. И се получава добив на молби на съседката си, направих градина парцел и проект за нея. Първите списания национален градина скоро се появиха. Те са били отпечатани и проекти обекти, направени от професионален landshaftnikami. За сравнение, моите собствени два проекта бяха извършени достатъчно компетентно. И тогава аз имам самата идея да се превърне в градина дизайнер.
Видео: НПО ГРАДИНИ РУСИЯ Коментари + изпращане Разопаковане ЛЯТО 2015 & отново! Роза от Джон Дейвис
Каза - направено. Отидох да учи в курсовете по ландшафтен дизайн в Архитектурно университет, завършил паралелни курсове по дизайн на градината, а след това получи позиция в пейзажа dendrologist компанията. Работа с професионални архитекти беше много интересно и поучително. Ние се стреми да създаде красиви градински площи, позовавайки се на западни колеги: другият по това време и не беше. Трудности възникват на етапа на изпълнение на проекта.
Оказа се, че не е лесно да се намери на растенията, които сме създадени в тишината на своя кабинет. пристрастяването ми започна добре поддържани цветни лехи и самата имам идея за необходимостта да се развива най-желаните растения за пълната реализация на творческите си идеи. В същото време една възможност да си купи парцел, на която е взето решение да се засадят цветя за моя пейзаж работа. Така че е имало детска градина на декоративни растения за озеленяване Александър градина.
Моята колекция флокс над 150 разновидности, и се актуализира непрекъснато. Обичах флокс веднага. Отначало не им се обръща внимание, мислене, както и много от колегите ми от този флокс - един селски цветя от предните градини на баба ми. Но през лятото на 2000 г. (дори една година, за да се помни!) Повечето от алчен рефлекс придобит няколко разновидности. Година по-късно, аз споделих и разсад растения, отглеждани. Представете си изненадата ми, когато в средата на лятото, с част от градината легла floksovoy буквално светна пламък оранжево, червено и лилаво пожари.
Засадени големи бучки, Флокс наситен цвят на ландшафта, а въздухът - аромата. На фона на други цветя изглеждаше по различен начин: понякога по-ярка, понякога по-блед&hellip- но винаги живописен. Флокс променят цвета си през целия ден. Дори и билки растящи зад един храст изглеждаха по различен начин, в зависимост от цвета на най-близката горичка. Разбрах: флокс - безценен дар за ландшафтен дизайн. И това, което може да се прави с тях легла! Това е наистина, когато пространството за въображение!
Така че любовта флокс дойде изведнъж, но веднъж завинаги. Броят на сортове, отглеждани експоненциално. Сега събирането на флокс попълва ясно и целенасочено. На първо място, да си купя сортове много рано и много закъснели отношение на цъфтежа, ниска бордюра флокс. Правя го за по-широкото използване на флокс в цветни лехи.
Разбира се, да придобива нови продукти и световната селекция: флокс с необичайно оцветяване, под формата на цветя или съцветия. Отново, с надеждата, че това ще се прилага флокс, където преди това не е било възможно. Например, чувства серия флокс много интересен поглед към иглолистни групи или поляна цветни лехи, докато конвенционалните сортове са неподходящи. От традиционните сортове отне болест-устойчиви, с силни стъбла и компактен - те не трябва да бъдат вързани. С плътна текстура на листенца - те по-добре издържат на вятър и дъжд.
Аз съм страстен за създаване на сини цветни лехи. Те правят градината мистериозен, постоянно променящ се, дълбоко. Поради това се особено внимателно отне синкав и получаване светло синьо флокс. Същите съвестно работата на олово и други трайни насаждения: Ехинацея, delphiniums, Вероника, декоративни треви.
Видео: Organic Rozum легла за градината, заден двор. засаждане на малини
Последните години от моята градина е отворена за обществеността. Тук класове за студенти, майсторски класове за градински стажанти, екскурзии. Хайде да посетите колеги - цветарите и дизайнери от Москва, Естония, Холандия, Чехия. Такива срещи са за мен - празник. Комуникационни ентусиазирани хора вдъхновява и захранва с енергия нови идеи. Хората казват за мен: Никога не сме виждали толкова много красиви цветове наведнъж, или аз да не харесва флокс, но виждат Вашето .. и аз също искам да направите това у дома!!. Тези думи ми дават увереност, че работата ми носи радост на хората. не е необходимо за щастие ли е?
- Подут, кокиче, Muscari и други
- Лалета - страст Персия и Турция (Част 1 - лалета във вашата градина
- Ботанически лалета
- Откриване на изложба на лалета в Nikitsky ботаническа градина
- Лалета и модерен стил
- Невероятни ресни лалета
- Вида лалета
- Засаждане и грижи за лалета
- Късна сортове лалета в снимки
- Бели лалета
- Големи луковици на лалета
- Черно лале от Холандия