Как да създадете цъфтящи бонсай от японската дюля
Създаване на цъфтящи бонсай ме бутна PIR-Mo читатели цветя, които идват в последната година от региона Воронеж. Тя пише, че той би искал да расте на бонсай у дома, но той се страхува, че е доста трудно. Погледнах в интернет сайтовете на бонзай господари на Китай и Япония. Имаше цъфтящи люляк, японски дюля, Forsythia, ла Виега, Spirea, берберис, ябълка, слива ... неописуемата красота!Материал за моя бонсай сервира храст японската дюля, която растеше в градината. В началото на пролетта на миналата година бях изкопал, разделена и избран с най-дебелия летораст (около 3 см в диаметър), изрязват до 20 см дължина и пусна в подготвения керамичен купата.
През цялата година, за да се грижат за растенията, се хранят веднъж седмично с течни комплексни торове през пролетта на тази година, ми бонсай е цъфнало и, според мен, не изглеждаше по-лошо от източните майстори. Аз все още расте бонсай от Forsythia и Weigela. Първият от тях е също и за да цъфти. За Bonsai не трябва да забравяме, дори и за един ден. В противен случай, всички усилия ще са в дългосрочен план - Bonsai умре.
Споделяне в социалните мрежи:
сроден
- Бонсай за начинаещи
- Фото Ficus benjamina
- От това, което ние можем да расте бонсай красив и висок?
- Китайска хвойна и бонсай
- Бонсай
- Как да се грижим за бонсай?
- Малкият ми бонсай
- Бонсай състав
- Кафявите петна по листата
- Растения за Бонзай
- Важни аспекти на подходящи грижи
- Вредители (Mealybug, мравки, голи охлюви
- Отглеждане на японски дюля
- Как да расте бонсай у дома?
- Как да изберем дърво бонсай в магазините