Как да се измери торът, без тежести
Тор за подхранване на растения и цветя, много. Те се предлагат в течна форма и под формата на прах. И в инструкцията обикновено се дава колко тор е необходимо да се вземе определено количество вода. Но това е само на обема на вода за напояване, поливане бутилки и метални кутии капацитет ние сме различни. Например, поливам растенията от polutoralitrovyh пластмасови бутилки, моята приятелка от пет литра и двулитров - това е по-удобно. Течните торове за измерване и изчисляване на желаното количество вода е по-лесно, но с прах (обикновено кристален прах), е по-трудно. Факт е, че цифровата скала с точност до 1 г, не е най-малко. Концепцията на една супена лъжица с горната част - също е много субективно. И твърде умен с торове, могилата на окото, това е много опасно за здравето на растенията.
Съдържание
Ето защо, аз се опитвам да обясня как Разчитам дози торове за техните цветове.
Най-тор за бягане аз Fertikov Suite - розов кристален прах, доста хигроскопична. Продаден в торби с тегло '20 Според производителя - е една супена лъжица. Аз посочите дали да изсипете съдържанието на пакета в една супена лъжица - ще супена лъжица с пързалка.
20 г тора (1 торбичка) Fertikov Suite изчислява на 10 литра вода. Имам цвят в даден момент, така че не се пие и да се храни с тези торове, не е необходимо всички, така че аз се размножават 1.5 литра разтвор.Първо, аз изсипва всичко тора в мерителна чашка, да научат повече за неговия обхват. Това е около 22 мл.За по-точно измерване тор имам спринцовка от 20 мл, които се отрязват от върха на предната stenochka.Спете тор в спринцовката, доста здраво, трябва да натиснете леко пръчката, но без усилие. спринцовка капацитет е просто необходима 22мл.Видео: В таблицата на мерки от продукти в гр / как да тежи на брашното без тежести
Прекарайте просто изчисление: 22 мл тор изчислени в 1 л вода, съответно на 1,5 л вода е необходимо 3.3 мл тор. Но аз съм като стриктно 3 мл - Събирачи по-добре от бюст.И сега получи шепа тор се изсипва в една чаена лъжичка (се оказа, не е пълна и не пързалки), която ще се използва само за химикали. Можете да използвате всеки лъжичка на наркотици. Колкото по-точно отговарят на обема на лъжица, толкова по-добре.Видео: Как да се измери на брашно импровизирани средства?
Точно така че може да се изчисли друг прахообразен кристален или тор за всеки обем вода. Важно е да се помни, че с разтвор на тор трябва да престои известно време (около 1 час), че кристалите се разтвори напълно, по-добре периодично се разклаща. Е, най-основните правила на завода за торове: не е възможно да се излива разтвор на тор на сушата, не е възможно да се хранят болните и отслабени растения, а останалите са в състояние. Дозите при универсалните подхранващите торове обикновено се осредняват, за някои растения трябва да се вземат по-ниска концентрация на тор (половин или четвърт), така че внимателно прочетете препоръките за грижи за растенията. По-специално това се отнася за bromeliads, папрати, орхидеи и други цветя.
- Химически торове
- Торене домати
- Колко грама тор в една супена лъжица
- Химическа обработка и наторяване на почвата рози
- Торове за стайни растения - те трябва да знаят, цветар
- Вредители патладжан
- Торене през пролетта касис органични, минерални торове и микроелементи на
- Бактериални торове
- Експериментирайте с хидрогел
- Съвети за правене davallia грижи
- Както се полива кактус - съвети цветар
- Сива плесен