Полезни съвети за местоположение (от опитни градинари
Уреди за кухнята (снимка) Ако искате да украсите кухнята растенията, трябва да знаете, че тя не отговаря на всички членове, но само малък, компактен и издръжлив. Защо? Тъй като кухнята е винаги недостиг на работно пространство, в допълнение, има често са формирани проекти, дължащи се проветри помещението ... |
Аз занимава с отглеждане на цветя в петата си година и непрекъснато се сблъскват с два основни проблема. Един от тях - критичен недостиг на пространство, а вторият - всички прозорци на нашия апартамент с изглед към слънчевата страна.
Видео:-стайни растения
През лятото, една трета от неговите цветя стои на беседка, която се превръща в един вид "зимна градина". Тук мога да поставя на най-върлите почитатели на слънцето и въздуха, като Euphorbia tirukalli, кактуси, длан. В разсеяна ярка светлина се чувстват добре юка, драцена istaya душ, който благоволи цъфтежа си, Pedilanthus, Euonymus, Scheffler. Няма проблем да расте Ficus benjamina - през лятото прекарвам 3 -4 подстригване, за да образуват красива корона, tsiperus, тиган, за да torogo трябва постоянно да е във водата, и красив бял вид орхидея. Също така през тази пролет реши да се опита да сложи на терасата грудкови Калас, хризантеми и Spathiphyllum. Експериментът е успех - всичко е цъфнало безопасно. Без засенчване от пряка слънчева светлина, разбира се, е невъзможно да се направи, както и без редовно пръскане сутрин и вечер, защото сухия въздух на балкона - основната причина за появата на вредители, особено акарите.
Останалата част от цветовете остават вътре прозорците на апартамента.
Тя предпочита частична сянка на всички видове Кротон cyclamens, орхидеи, глоксиния, антуриум, теменужки, kordilina - те цъфтят и моля погледнете пресни билки до късна есен. Най-хранене и поене, опитайте се да се доближават един завод поотделно.
Юлия Пугачов
Dobrush област Гомел.
Огромен помощ в моята страст за растения е широко первази и факта, че прозорците са с различни ориентации, колекция непрекъснато се разраства. Ние трябва да се използват всички видове рафтове, стелажи, по някакъв начин да се установят зелените наемателите.
Една от стените на спалнята е безплатна и доста просторни, което ми позволи да "посегне" на тази свобода в и я поставете по реда на растенията. Хоризонталната равнина не е безразмерна величина, и с цел да се използва наличното пространство по-икономично, и там е мислил за "движи нагоре." Така че е имало вертикална метална стойка. "Свободни работни места" отидоха само за тези, които могат да бъдат удовлетворени с малко светлина, който пада от прозореца (най-важното, не забравяйте периодично да въртят растенията на всички линии, в противен случай те ще получат една грозна едностранен поглед). Те бяха горди Ficus ръждиво-червено и колегата Ficus benjamina, Asplenium с чуплива, както ако са направени от восък, листа, бегония, двойка Syngonium - пъстра и rozovolistny, деликатен богородичен, висок млечок, елегантен Chamaedorea. Syngonium компания възлиза висящи от горните "етажи" Hoya, пасифлора и други любители на свободата и височина.
Всички представители се събраха "фирми" са много любители на, особено след горещите летни дни (в никакъв случай не през деня, на слънце!), Когато те се пръскат.
Изглежда, че под тежестта на водни капки те започват да се разклаща листа - в знак на благодарност за удоволствието. През деня често подкрепят влагата, включително закрит фонтан.
Прозорецът в южната спалня - запад, след това растението не е лишен от светлина.
Въпреки влажност се поддържа, полива доста често, особено през лятото, около два пъти седмично. В същото време се ръководи от суши почвата. Аз наторяване на всеки 10 дни през пролетта и лятото, и винаги zhidkimkompleksnym тор "Belvito".
Джулия Романовски
Molodechno, област Минск.
Три прозорци на апартамента ми отиват на изток. Те са буквално погребан в цветя. Опитвам се да всяко растение, се разкрива в целия си блясък. И тъй като аз предпочитам Декоративни Leef, "зелената" Аз bolshe.Pered прозорец в голяма стая, аз "парникови". Ficus benjamina, Chamaedorea, tetraplasandra, и всички останали изглеждат приятен зеленина. В друг прозорец на три мирта пое почти цялото пространство, в близост до красивата Scheffler блестящо на утринното слънце.
Друг прозорец заета лимон, каламондин, лавър, розмарин и други.
Много цветове на лятото на живо метод "промяна". През зимата, ние трябва да се някои dosvechivat, с три следобед до десет през нощта. Когато включва отопление, сложи батерия влажна кърпа (мокрители ги поливат два пъти на ден - сутрин и вечер).
Да не се пръска растенията, обичам да ги задържа веднъж месечно, топъл душ. И цвят удобни, и предотвратяване на вредители. За засаждане се използват почвата за покупка на базата на торф с добавка на вермикулит или перлит. Лято оплоди веднъж на всеки десет дни, редуващи се органични и минерални торове.
Всеки ден, не забравяйте да говоря с моите домашни любимци, аз ги хвалят за всеки нов лист, цвете или плод. Важно е да бъдете внимателни с растенията, да гледате времето да забележите техните нужди.
Валентина Sedova
Neteshin Хмелницки район.
Без растения, прозорци изглеждат скучни и скучна.
В зависимост от интересите на променящите ми стая цветна градина също се променя външния му вид. За щастие, на изток прозорци могат да растат различни видове.
Видео: Корпус - Живейте като домакин на 7 юни 2012 г.
Така че, в определен период от прозорците украсени с теменужки, streptokarpusy, achimenes и Episcia. Не без dekorativnolistnyh растения: Ficus, млечка, Scheffler, копривка. Но аз имам в моята колекция от най-любимите, в който интерес не избледнява. Това е чудесен crossandra, Clivia, слънчеви pachystachys, хибискус, графит, Hoya Multiflora. Сред орхидеи даде предимство Phalaenopsis. Това е наистина един дълъг цъфтеж! Тази година Ото Brunfels доволен и се превръща в един от фаворитите.
Опитвам се да се възползват максимално от всички прозорци на помещенията. Препоръчително е внимателно за лечение на формирането на "висящи градина". Никой от централата не трябва да се разпределят за неговото големи или малки по размер сред drugih.Vsegda стремят към ampelnye брой не изглежда масивна и не се втурнаха на първо място в окото, но допълва състава на цветовете на перваза на прозореца. Вдигам пластмасови контейнери за цвят и ги украсяват в същия стил с помощта на сезал и шнур.
Тъй като използването на декоративни орнаменти от птици и пеперуди.
Грижа за "висящи градина" отнема повече от цветя на перваза на прозореца.
Често се пръска и напоени, защото влагата в висящи контейнери изпарява по-бързо. Така се взема предвид биологичните характеристики на растения и техните напоителни нужди.
Например, Hoya полива, когато почвата е суха достатъчно някой пръска рядко. Всички цветя през лятото pritenyat задължително бели паус, в противен случай листата да прегорят.
Към "зелената кутия" не се превърна в един храст, приблизително веднъж на всеки три години, ангажирани в подмладяващи растения, много повторно растат от резници.
Младите екземпляри са много по-устойчив, разцвет обилно, по-добре понасят зимата. Но има в колекции и големи екземпляри - Стрелиция, Clivia, euharis. Те заемат почетно място в близост до balkonnoydveri и изглежда толкова свежа през зимата на снега фон зад стъклото.
Харесва ми да се запази растението чисти и ги отново, опитвайки се да намери идеалното място за всеки, и в същото време да се направи пълен песен за възприятие. Ако успешни композитни решения толкова хубаво да се наслаждавате на "зелен остров"!
Елена Шишков
Витебск
Извън периода му на запад аз сезоните се променят мястото на цветя - лоджия, флорални плотове, подпрозоречни первази. Постоянно на прозореца само растат лози tetrastigma и Hoya. Място на пода до прозореца е заета Monstera и Ficus. В края на септември, първата от лоджия се движат по-нежни цветя. Олеандър Не мисля, мамино детенце, но освободен от букета на деликатни ароматни съцветия, той произвежда нови издънки и на перваза на прозореца се чувства по-комфортно. Rivin, разпространение клонове на чадър, продължава да цъфти и обвързването горски плодове, които зреят постепенно боядисани в червено. Ruelle започват да цъфтят през август и продължава да прави фонтани от розови цветя, всеки от които трае само един ден. Есен - е неговата периода на цъфтеж. През летните месеци, което трябва да се захванете обратно клоните Ruelle, а след това на Буш ще бъде компактен и цветове повече.
Колер не бърза да напусне през зимата латентност. Stromanta дойде при мен напоследък, но бързо се разраства, като цялото място в саксия.
Малко по-късно, това лигаво трябва да направи място - от една малка колекция от лоджии пристигне Schlumberger и други са по-устойчиви на студ растения.
Елена Лавров
Торжок, област Твер.
изток прозорец перваза на прозореца - един истински подарък за ентусиазиран производител. Къде се чувстваш голяма част от стайните растения като цъфтеж и dekorativnolistnyh.
На моя изток прозорец солист Спренджър аспержи, които израснали от семена. Той защити разпространява своите пернати листа на папрати - davapliey Канарските острови, microsorum и сортове Crocodyllus, Kangaroo Папрат и нежен krasotkami- Episcia с кадифени листа, да ги дават необходимата ажурна полусянка. В непосредствена близост до стъклото на прозореца без почивка набира все повече и повече нови пъпки Hoya Multiflora. Близо хваща утринното слънце красива пъстра ШЕФЛЕРА, което още веднъж подчертава деликатен руж цъфтящи бугенвилии. Малко по-нататък от стъклото на прозорец уреден Ficus малка Бяла Sunnyi млад японски Euonymus Marieke.
В центъра на прозореца от юли цъфти бяла Phalaenopsis.
Тази орхидея-трудолюбив, ако тя харесва условията, то цъфти почти без прекъсване, като расте на клони и клонки ги придобиват нови пъпки.
Миниатюрни листа Khoi серпентина Къртис и макар и не тънък, но много деликатна и горят в панела на прозореца на изток, дори и на перваза на прозореца, така че те pritenyayut пъстра Ficus benjamina Starlighti Chamaedorea. Близо този palmochki сгушена като космат паяк на пухкавите си лапи, непретенциозен tsianotis.
В ъгъла е малко семейството на скъпоценни орхидеи - ludiziya и makodes, следван aeschynanthus мрамор, който е нараснал от малък гребен.
Над тях се перчи с Hoya Eskimo вдлъбнат в окачен пот - старата ми мечта, която все още успява да извърши.
Аз се грижа за домашни любимци не е трудно.
Основното нещо - поливане компетентен, умерено хранене, овлажняване на въздуха в отоплителния сезон, трансплантацията и лечението срещу болести и вредители, колкото е необходимо.
Този приятен домакинска работа, в резултат на което радва окото и сърцето. Съзерцанието на зеления екран и чат с любимите си растения - голяма почивка след натоварения ден.
Нина RUDNEVA, Владивосток.
- Къде трябва да стои Ficus в апартамента?
- Защо падащи листа от Ficus benjamina?
- Как да изберем правилните растения за северните прозорци и други части на света
- Как да изберем растения за кухнята
- Euphorbia krupnorogy
- Euphorbia многостранен
- Защо не расте Ficus Бенджамин? Търсим отговори
- Цветя за кухнята !!!
- Pedilanthus срещу проекти
- Euonymus на снимката и в живота
- Моят опит се грижат за Monster
- Chlorophytum защо сухи съвети на листата?
- Многоцветни пъстра Euonymus
- Euphorbia ресни - красиво растение за мързеливи градинари
- Защо листата пожълтяват Ficus и как да се предотврати този проблем
- Грижа за Aglaonema
- Растенията в кухнята
- Заводи за кухня (снимка
- Грижа за правила стайни растения грижи
- Най-полезни стайни растения
- Умните кутии в кухнята: организацията на пространството