ProSadGuru.com

Отглеждане невени от семена

Всяка есен, леглата в близост до нашето училище на цветя невен. Те все още ми напомнят за тийнейджърската възраст, а понякога би било желателно за един ден да се върне в безгрижно време. Но, уви, никой не може да го върне обратно.

Баба ми също е много любители на тези цветя, и синът ми и аз често идват да я посети, и се върна с малка, пламнал ярки цветове букет. Непридирчив да се грижи невени привлечени от факта, че цъфти в края на лятото и есента, докато самите замръзване. Те ще растат в почти всякакви условия, дори и в близост до пътни, отровни отработили газове. Но в същото разцвета ще бъде много оскъдна. И една добра домакиня, това растение цъфти обилно, наподобяващи жълто-оранжев пламък.

Градинарите често практикуват култивация на невен семена. Парцелът е по-добре за тях да изберете отворен (особено за високите сортове изправени), подходящо осветление. Тези растения предпочитат плодородните почви, нито честото хранене. Можете да сеят семената в оранжерии и на открито място. Във втория случай, земята трябва вече да е достатъчно топъл. Преди засяването почвата е добре да се направи суперфосфат и амониев нитрат.

Сеене дълбочина най-подходящи за отглеждане на невен, вариращи от 1,5 см до 3 см Освен ако не засадят късно, а земята е малко пресушен. - Тогава дълбочината се увеличава до 7 см Като следвате тези прости правила на растенията се вкореняват добре ..

Невен едва повредени от болести или вредители. Нещо повече, те дори защита съседните култури от някои гъбични заболявания и нематоди. Само в суша, те могат да видят паяк кърлеж. Бийте тя може да бъде вливане на лук.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден

Отглеждане невенОтглеждане невен
Отглеждане невени на цветната лехаОтглеждане невени на цветната леха
Невен се връщат на модаНевен се връщат на мода
Невен на вашия балконНевен на вашия балкон
Високите и ниско растящи невенВисоките и ниско растящи невен
Кога да засадят невени в земята?Кога да засадят невени в земята?
Засаждане на разсад невениЗасаждане на разсад невени
Не е много невенНе е много невен
Кога да засадят разсад невен може да се разчитаКога да засадят разсад невен може да се разчита
Кога да засадят невени на открито земята?Кога да засадят невени на открито земята?
» » » Отглеждане невени от семена
© 2022 ProSadGuru.com