Култивиране стайни растения от техника семена 100% покълване на
Pismo1
Като били ангажирани в отглеждането на стайни растения от семена, да дойде с тази технология, която помага да се осигури почти 100% кълняемост, но тенджери и паници не задръстват пространството, в апартамента.
Семената покълват в перфектно с леки контейнери
Видео: Експериментирайте! Seed кълняемост в 17 вида вода!
Семена в торбата обикновено са не повече от 3-5, така че да получи пластмасови контейнери с размер на капачка 10x10 см тях старателно измити, затопля се нокти се извършва пет дренажни отвори и дънни отвори в капака пет -. За циркулация на въздуха. В долната изсипва ситен, тогава всеки универсален см слой на почвата, и горния слой беше предварително накиснати запълване кокосово субстрат.
Семената се засяват директно върху повърхността на субстрата, контейнери капачка и ги поставят един върху друг. Това е особено полезно, ако семената са засадени по време на годината, когато те се нуждаят от повече светлина, защото контейнерите могат да бъдат поставени в предната част на лампата в няколко нива. След като семената са покълнали, спретнати шапки, съдове за еднократна употреба в един ред на прозореца. Поливане потапяне: малко по-голям капацитет излее защитава водата (с няколко градуса по-топъл от стайна температура) и добавете слаб комплекс доза тор. След това контейнерите се потапят в продължение на няколко минути в съда към субстрат е абсорбират вода.
Наталия Antonovag. Калининград
писмо 2
Обичам цветя, но не мога да се нарека опитен цветар, защото много решения идват чрез опити и грешки. Той отдавна чух, че стайните растения не могат да бъдат засадени в прекалено големи потове, но това не е лично убеден, аз не вярвам.
Всеки път, пресаждане на растението, аз погледнах към смачканите корени и мисъл: как би могъл той, беден, израства в края на гърне, защото там наистина няма място? Стана ми жал за него, и аз се опитах да вземете пота малко повече, както се казва, за растеж - това ще отнеме няколко месеца, корените да растат, а заводът отново ще бъде претъпкан.
Скоро започнах да забелязвам, че цветята в много безплатни саксии растат по-лоши от своя край, те стават летаргични и безжизнена. Не можех да разбера защо, тъй като повече почвата наоколо, толкова повече мощност.
След разговор с опитен цветар, разбрах, моя грешка: субстрат, неразвити корени, кисели, и корените гният. Сега толкова, колкото бих съжалявал за централата, аз вземете пота на 2-3 см по-дълъг от предишния. И всички мои приятели зелени Чувствам се страхотно. Права казва - в близък бой, но не луд.
Валентина Комарова Шчигри, според списание "Цветята в дома", 2013
- Как да расте кактус от семена
- Засяване върху филтърна хартия
- Лек режим за семена
- Технология цвекло култивиране
- Отглеждането на сладък пипер разсад
- Кои фактори засягат отглеждането на краставици разсад?
- Как да засадят семената на краставици на открито място?
- Как да расте бегония от семена
- Пипер семена Правилната накисване
- Стратификация на семена
- Aster семена
- Как да расте циклама от семена
- Отглеждане на семена от лобелия
- Когато градината на растителна иглика?
- Как да засадят семената на петунии? компендиум
- Как да расте от олеандър на семена
- Порасна от семената на Impatiens
- Abutilon от семена да покълнат
- Порасна аспержи от семена
- Процесът на култивиране на семена петуния
- Бързам да споделя