Не покълнат семената - какво да правя?
Споделено своите съображения за превратностите на съдбата засаждане растения с малки семена.
Съдържание
Видео: Правилното съхранение на семена от коноп
Напоследък съм престанал да расте детайл - петунии, цинерария, и ако те покълнат, след това се излюпили умре. Изненадващо, преди това не беше проблем. Мислех, и си помислих, а след това тя изгря преди бях глупави, много трикове, включително необходимостта да покълнат семената са малки в светлина, не знаех, и така аз го направих като ми необразовани родители, които имат семената в една кутия и се покрива с тънък слой от фини пръст, пясък или пепел. И, разбира се, относителната влажност на въздуха се поддържа. Семената се засяват, съхраняващи (или те притежават, или закупени, и при 35 цента на саше беше след това с 20 г). Странното е, че тя се издигаше всички заедно и гъсто.
Според правилата на котката
Но след като научих, съобразителност ... моята котка. И това е така. Купих си чанта на цинерария, засети в чекмеджето, тъй като тя трябва да бъде в съответствие с инструкциите (семената на светлината трябва да излезе), покрийте с фолио и се определят културите на перваза на прозореца. И след това котката се е намерил нов топло място - е паднал на моята кутия и леви лапи приличен яма. Няма за какво да се направи, според мен, нека да бъде това, което ще бъде. След известно време видях - котката обратно към едни и същи. В този момент го прави земя със семена почти натиснат отдолу нагоре.
Не пипайте нищо, нека седи - малък пари, време просто пропусна жалко. Но най-интересното нещо на тази земя отстъп моите семена не са само започнали активно да расте, но бързо влязоха в растеж, а от девствените котка места, за да се повишат не бързайте!
С една дума, ние имахме всички механиката в лупата за да разгледа. Открих, че семената все още се излюпват, но скоро умират. Опитайте се да отгатне защо, и аз ще ви разкажа за петуния.
Видео: Неуспешните семена. сеитба краставици
Когато първата реколта не е възкръснал, въпреки че семената на собственото си и направи всичко по правилата. Сега сее без правила, а дори и въпреки тях. Семената не го съжаляват - засяват в бразди, леко пясък priporoshit, аз се вода, покрийте с фолио и се оставя в оранжерията, не обръща никакво внимание на тях (мисля за него, някои от петуния, ека чудо!). И след известно време цялото ми кутия се покрива със зеленина стърнища - това е моята петуния покълват. Е, покълнали, и ги оставете да расте. Тя и расте. Всеки знае колко е трудно да се потопите, но аз, разбира се, често не са до него. След това в групи и се засаждат в земята.
Тези, които не сте се досетили, защо да не покълнат семената са малки, Обществена тайна: те покълнат и веднага да умре, защото корените на първите, които се появяват и развиват, или нагоре, или някъде в страната, както и за почвата да не се придържат и podsohnuv, умират. С една дума, на качеството на семената е лошо. Ето защо, като се броят - колкото повече сме посели, толкова по-надежден резултат.
Въпреки това, има и друг, но.тест на почвата
В допълнение към лошото качество на семената причина, поради която не покълнат семената Тя може да се смели. Така че ще трябва абсолютна увереност в нейното здраве. За това основание, че е желателно да се тества. Как да го направя? Много просто. Аз отнеме много години в този тест: вземете две купички, сложете ги в кърпа и се изсипва в първия чист пясък, за да се контролира, а втората - в землището на изследваната тънък слой.
И в двете купички хвърлят репички семена (ако почвата се основава на тор хумус) или кресон (ако компоста базирани на почвата) и поставете на топло място за кълняемост. Освен гледане на броя на покълнали семена, дължината на микроби и темпът на растеж. Ако пясък стреля почва зад тогава със земята всичко е наред. Ако почвата инхибира микроби или те гният, не може да се използва. Такива случаи са от мен.
Проверете кълняемост
Що се отнася до риган, тя расте, според мен, сериозни проблеми няма да бъде. Опитайте се да направите това разсад метод. Сеят в началото или средата на март в кутии разсад в оранжерии, оранжерия или стая. Имайте предвид, че разсадът се появяват бавно - в две или дори три седмици. В допълнение, разсад растат слаби и бавно, така прекарват мотика внимателно. Дръжте ги на слаба слънчева светлина. Raspikirovat отглеждат растения могат да бъдат засадени в земята само след като те стават по-силни.
Видео: Прозрачна червеи ядат корени и листа от изрезки от цветя. Защо не расте? Семената не са покълнали
Директно към семената се засяват в почвата е по-добре да не - има риск да не се намери. И като цяло, риган да неизискващ на почвата. И все пак това е най-надеждният размножава чрез разделяне на храсти възрастните. Погледни растението близо до поляната и се пресаждат себе си.
И аз искам да споменавам. Ако година след година семена не са покълнали, Направете го по правило да ги проверите преди сеитба кълняемост.
Как да го направя, със сигурност това е известно на всички, но да напомня. Адванс зимата, отделете 10 семена (в доброто трябва да 100, но на опаковката те са малко) и да ги покълват в чиния върху плата на топло място. Ако семената трябва да покълнат в светлината, а след това ги поставя на слънчевата страна.
На следващо място, да реши кой ден те започват да покълнат, а в сравнение с данните от торбата. Ден в три или четири брои броя на семената поникнали. Вземете своя процент лаборатория кълняемост (област, вероятно ще бъде по-малък).
След този опит, да спре, след като разсад ще бъде слаб. Не се заблуждавайте: ако всичко се излюпват семена, процентът на кълняемост - 100%, а ако от десет семена покълват само пет - 50% и така нататък. Когато кълняемост на по-малко от 30% ще трябва да се сеят много повече семена или анимирате тях, ако е възможно. Например, чрез барботиране, отопление, накисване в разтвори стимулиране. Въпреки че е най-лесно да купуват семена от друга фирма, а в друг магазин и отново се проверява за кълняемост.
- Цинерария джудже смес
- Tsiperus семена
- Цинерария репродукция, всички тайни и особености
- Градинарство цинерария морската
- Както семето преди засаждане
- Сеитба краставици
- Покълнат семената на алое - това е просто
- Съвет за развъждане на амарант
- Развъждане иглика семена
- Подправката се отглежда в домашни условия бахар
- Как да расте на палма
- Възпроизвеждането Tigridia семена