Растенията в дома си
Вие сте решили да украсят къщата си растения? Ти беше дадена красива цветна стая за рождения ден? Или пък просто да реши да се занимава с отглеждане на цветя? НО! Вие нямате опит и не знаете откъде да започнете. Има ли майка си (баба, леля и т.н.), имаше лека ръка, а дори и метла разцъфтя, и те е страх, че не може, или вече сте опитали, но "не ви харесва" цветя? Вие сте попаднали на правилното място. Вие все още сте начинаещ производител и ви е трудно да се движите в мъдрости красива хоби и прекрасен iskusstva- цветя. Аз ще ти помогна. Аз ще ви кажа как да купуват продукти за растителна, къде да го поставите във вашия апартамент, как да се грижи за тях, тъй като трансплантация, торя, вода, възпроизвежда, подготовка на състава, и много, много повече.Първо най-важното. Ние приемаме, че цветето не сте и вие трябва да го купите. Какво трябва да се ръководи първия място. Да, всичко е много просто! Наличие на свободно време и желание да даде на растенията си. Тъй като това би било грешка да се предположи, че най-важното е, време за вода, и колкото повече толкова по-добре. Съществува мнение, че много производители да говорят с техните цветове. Признавам. Да. Аз говоря. И аз ви съветвам, като всяко живо същество, а цветето със сигурност е такъв, обича една добра дума и отговаря на това, както добре. Е, добре. Отделям. И така pervoe- свободно време. Сред стайни растения, както и при хора и животни имат своите нещастници и аристократи, стоиците и капризна. И аристократичния цвете - така че е капризна и изисква повече внимание. Вие разбирате какво имам предвид? Ако не разполагате с много време и не достатъчно опит, не е необходимо да си купите гардения, streptokarpusy, азалии или орхидея. Аз препоръчвам да се започне с Tradescantia, Гузман, бегонии, Chlorophytum, особено след като последният е не само красив интериор, но и да се класифицират rasteniy- "камили", че не е сочен (влага се натрупва в листата и стъблата на: кактус, Haworthia, Crassula, Epiphyllum, Nolin и т.н.), че е напълно без вода за дълго време, и като цяло може да издържи на "netsvetochnye" условия, и като цяло Chlorophytum Тя трябва да бъде във всеки дом, защото тя е - отличен филтър, който пречиства въздуха от цялата мръсотия и дори бактерии. Така -препоръчително.
Второто е, и много важна част от светлината във вашия апартамент, къща или друга стая, където имате намерение да запази растението. Друга често срещана грешка - толкова повече светлина, толкова по-добре. Това не е вярно. Не всички растения се нуждаят от много светлина. В крайна сметка, по-голямата част от стайните растения "чуждестранни туристи", от горещите тропиците или непроходима джунгла. И в околната среда, много от тях принудени да живеят в сянката на големи растения. Ето защо, когато избират растения трябва да се ръководят от факта, че растението е разделена на три групи: светло-нежен, сянка-толерантни и сянка обичащи. Въпреки че, честно казано, и опитът показва, че това разделение е до голяма степен условно. По едно и също растение, необходимостта от покритие варира в зависимост от периода на строителство, температура и влажност. И все пак, тук е примерен списък с разделението на групи:
Svetolyubivye- почти всички кактуси и сукуленти (млечка, алое, столетник, Gaster, Haworthia, Stapelia), повечето от семейство bromelevyh, arekovoy. Точно в тази група otnosyatsya- bugenveliya, tsiperus, пасифлора, залив. И разбира се всичко за разцвета и тревисти растения.
Внимание! Ahtung! Внимание! Много светлина, това не означава, - при директна слънчева светлина! Не е много растения са в състояние да го понесе, в най-добрия, те ще се изгори, в най-лошия, смъртна присъда.Shade-толерантни, той е добре познат и запознат аспержи, драконово дърво, монстера, Ficus, бръшлян, различни видове бегонии, Marantaceae, Aralia.
Shade растения, така наречените само условно, в действителност, те не само оцелява в частична сянка, но го предпочитат. Тези otnosyatsya- иглолистни дървета, Fatsa, Clivia, Tradescantia. За пореден път, разделението е много условно и списък растения е далеч от приключване. Но начинаещите градинари в този момент, е достатъчно да се знае, че най-благоприятно е източните и западните прозорци. Те са универсални. Подробности за стайни растения и светлина за растения Аз ще напиша отделна статия.
Затова решихме по време и осветление. Сега можете да ги слушаме себе си, за да изберете по свой вкус и отидете! Купете си завод.
- Любим кактус
- Цвете от детството
- Искам да се представя
- Къде да поставите цветята? В neponyatkah
- Бебе Fitton
- Потопете се в техния приятелски серия
- Аз питам всеки да обича и подкрепа !!!
- И тук е моето щастие ме обзе!
- Зелен Tale
- Какво е новото при мен
- Crassula или с прости думи на пари дърво
- Летни лагери за Dracaena
- Градина на мама: лилии, рози и т.н.
- Valotta, астри, Jacobine, Abutilon и някои други растения в момента
- Откъде знаеш дали наистина има "лека" или "тежка ръка"? Един пример от…
- Особености на отглеждането на лимон
- Първият опит в градинарството
- Днес бях представени с азалия
- Грижи и култивиране на Ageratum
- New тук
- Произходът на моите хобита