Венчелистчетата на червени рози
Видео: Акиф Ft. Йяр - розови листенца
Съдържание
В листенца роза, като червено кадифе ...
Видео: Jam от рози. роза венчелистче конфитюр
В моята градина расте няколко храсти на червено, лилаво, розово, бели рози. Всички щастливи бърз цъфтеж на това красиво растение. Velvet листенца в началото на цъфтежа блясък на слънцето, а до края на есента на земята ... Аз лично винаги ми жал за тези изоставени и безполезни цветя. Жалко, толкова дълго, колкото аз не се признае, че един екстракт от розова вода, която може да бъде използвано в козметиката, медицината и готвене!
От венчелистчетата на тези прекрасни цветя могат да се подготвят розова вода, което е доста скъпо и много успешно се използва в медицината! Розовата вода се използва в козметиката като тоник за маската за лице, тяло, баня, както и в грижата за очите. Една супена лъжица от розови листенца изсипва вряща вода, влеят в продължение на половин час, канал.
Видео: Сиропът от розови листенца
- Маска за лице от розова вода. Превръзка или марля напоен с розова вода и се нанася върху кожата на лицето и деколтето 15 минути
- От течен лед може да се приготви, което избършете лицето, сутрин и вечер.
- Гореща вана с розова вода тяло. Банята е достатъчно, за да добавите 250 мл розова вода, а за настроението, можете да добавите розови листенца!
Този еликсир е намерил своето приложение дори при готвене! Той се използва за ароматизиране на сладкиши, добавя към различни млечни ястия и напитки. В допълнение, розова вода дава изискан вкус на лимонада и чай от билки.
Видео: умопомрачаващо сладко от розови листенца върху Jelly Fox
За да се подготви лосиона като тоник е добре да се използват червени рози със силна миризма. Те трябва да се суши в тъмно и хладно място. Напълнете 2 литров буркан сушени рози, им налее 0.5 литра водка и малко спирт. Течността трябва да се овлажнява рози, не съвсем им се припокриват. Jar поставено в студен тъмно място (може хладилник) в продължение на 1-2 месеца. Периодично рози обърнати и смесват. След това внимателно стиснете листенца. Получената течност се разрежда в съотношение 1: 1 за мазна кожа, 1: 2 за нормална 1: 3 до сухо.
- Идеи с розови листенца
- Храсти рози и грижи за тях ми
- Roses вътрешен двор: сортове и видове
- Използването на розови листенца в народната медицина и козметология
- Декорирайте градина с рози tetracorals
- Букет от рози
- Tea Rose и я имот!
- Грижа за чай - роза хибрид
- Сортове рози за малка градина
- Венчелистчетата дива роза: розова вода, лосион, сироп
- Сладко от чай роза
- Как да изсъхне розови листенца, като се запазва всички свои полезни свойства?
- Как да съхранявате листенца от рози
- Как да използвате розовите листенца
- Розови листенца. Практическо приложение.
- Лечебните свойства се увеличили от розови листенца, за да се повишиха етерично масло за вашата…
- Интересни факти за рози: историята, митове и легенди за вашата градина
- Rose: от незапомнени времена
- Розовата вода. рецепта
- Античен роза
- Нова ера на рози