Венчелистчетата на червени рози
Видео: Акиф Ft. Йяр - розови листенца
Съдържание
В листенца роза, като червено кадифе ...
Видео: Jam от рози. роза венчелистче конфитюр
В моята градина расте няколко храсти на червено, лилаво, розово, бели рози. Всички щастливи бърз цъфтеж на това красиво растение. Velvet листенца в началото на цъфтежа блясък на слънцето, а до края на есента на земята ... Аз лично винаги ми жал за тези изоставени и безполезни цветя. Жалко, толкова дълго, колкото аз не се признае, че един екстракт от розова вода, която може да бъде използвано в козметиката, медицината и готвене!
От венчелистчетата на тези прекрасни цветя могат да се подготвят розова вода, което е доста скъпо и много успешно се използва в медицината! Розовата вода се използва в козметиката като тоник за маската за лице, тяло, баня, както и в грижата за очите. Една супена лъжица от розови листенца изсипва вряща вода, влеят в продължение на половин час, канал.
Видео: Сиропът от розови листенца
- Маска за лице от розова вода. Превръзка или марля напоен с розова вода и се нанася върху кожата на лицето и деколтето 15 минути
- От течен лед може да се приготви, което избършете лицето, сутрин и вечер.
- Гореща вана с розова вода тяло. Банята е достатъчно, за да добавите 250 мл розова вода, а за настроението, можете да добавите розови листенца!
Този еликсир е намерил своето приложение дори при готвене! Той се използва за ароматизиране на сладкиши, добавя към различни млечни ястия и напитки. В допълнение, розова вода дава изискан вкус на лимонада и чай от билки.
Видео: умопомрачаващо сладко от розови листенца върху Jelly Fox
За да се подготви лосиона като тоник е добре да се използват червени рози със силна миризма. Те трябва да се суши в тъмно и хладно място. Напълнете 2 литров буркан сушени рози, им налее 0.5 литра водка и малко спирт. Течността трябва да се овлажнява рози, не съвсем им се припокриват. Jar поставено в студен тъмно място (може хладилник) в продължение на 1-2 месеца. Периодично рози обърнати и смесват. След това внимателно стиснете листенца. Получената течност се разрежда в съотношение 1: 1 за мазна кожа, 1: 2 за нормална 1: 3 до сухо.
Идеи с розови листенца
Храсти рози и грижи за тях ми
Roses вътрешен двор: сортове и видове
Използването на розови листенца в народната медицина и козметология
Декорирайте градина с рози tetracorals
Букет от рози
Tea Rose и я имот!
Грижа за чай - роза хибрид
Сортове рози за малка градина
Венчелистчетата дива роза: розова вода, лосион, сироп
Сладко от чай роза
Как да изсъхне розови листенца, като се запазва всички свои полезни свойства?
Как да съхранявате листенца от рози
Как да използвате розовите листенца
Розови листенца. Практическо приложение.
Лечебните свойства се увеличили от розови листенца, за да се повишиха етерично масло за вашата…
Интересни факти за рози: историята, митове и легенди за вашата градина
Rose: от незапомнени времена
Розовата вода. рецепта
Античен роза
Нова ера на рози