Горски и полски растения в градината: Glechoma hederacea
Видео: Полезни растения
Съдържание
Видео: годни за диви треви - bentgrass и Кентъки блуграс
Не, аз не съм против "културни" цветове))) В моя цветни лехи, те, разбира се, има в изобилие. Но от известно време аз с удоволствие ще ги комбинирате с флората горските и полски, и никога не е в неговото предприятие не е разочарован.
Миналото лято започнах серия от публикации, посветени на dikorossam. Той разказа за обикновен равнец, здравец, маншет, Вероника Chamaedrys, Meadowsweet (dropwort) и любимият й - Ajuga reptans. И тази пролет, въплътени все още стария си идея - да се положат цвете, състоящ се от благоуханни градини и лечебни диворастящи растения - такава малка (! Все още) аптека кухня градина. И този път искам да ви, приятелите ми се въведе, с растение, което е открито наскоро - Будро hederacea.
Видео: лечебни растения
Всички трябва да са го виждали, а дори и на плевелите от леглата си и цветни лехи. вече веднъж Сайтът е под въпрос за Будро, но си струва да се върна към разговора. Това животно, растение с ниско (25-30 см) повдига стеблото повсеместен и животновъди доведени фин клас, използван като превозното средство и ampelnyh култури. За специфична миризма Будро нарича куче мента, и бе дадена sorokaneduzhnik име за способността му да лекува много болести.
В действителност, народната медицина използва Boudreau като холеретична, диуретично, противовъзпалително, отхрачващо и аналгетик за заболявания на дихателната система, черния дроб, жлъчния мехур, различни стомашно-чревни заболявания, както и външно - с кожни обриви и ожулвания.
Фитотерапевт M.V.Gordeev разказва за чудесните свойства и използва Будро hederacea, както и как правилно да се съберат и да се снабдяват с лекарствени суровини:
градина Glechoma The не hederacea изисква специални условия или грижи. Забележително е отглеждане при дървета и храсти, тя може да се използва и като капак на земята в цветни градини. Цъфти много рано, а това вече е добро - представете си, наскоро слезе снега в градината растения все още трябва да се събуди и буйна зеленина пълзящи издънки Будро, обсипани с лилави цветя, приятни за окото. Тази година в нашата област тя разцъфтя през април!
Видео: Най-лунен календар. Лекарствени треви. април 2016
Тогава се отглеждат цветя крият своите листа Будро, но един до друг, те не се намесва. Както и да е, имам го безопасно рамо до рамо с Rudbeckia, звънци, маргаритка, великденче Koloskova и други растения в цветни лехи. И, разбира се, се спрях на моята градина от аптеката))
Бодро трансплантация е много лесно: той формира набор от пълзящи издънки с малки обекти, които се вкореняват, едва докосва земята. Трансплантации носи почти безболезнена и абсолютно непретенциозни. Всъщност, това и трансплантация не се налага често - трябва само да изпратите издънки в правилната посока.
И вие сте в градината растат диви треви?
- Горски и полски растения в градината здравец
- Ajuga reptans
- Бодро
- Вероника Chamaedrys
- Ajuga reptans
- Горски и полски растения в градината: Meadowsweet
- Горски и полски растения в градината: Вероника Chamaedrys
- Горски и полски растения в градината: Ajuga reptans
- Трансформация есента Ajuga reptans
- Скромен чар dikorossov на
- Горски и полски растения в градината: копчета
- Еньовден билки