ProSadGuru.com

Penstemon дълго

Този популярен цвете не може да се нарече, аз не знам защо, но това почти не може да се намери в нашите цветни лехи. По мое мнение, цветарите напразно пренебрегване това растение, защото той има много предимства!

Penstemon хибрид Антъни

Накратко говорим за факта, че той предпочита в насипно състояние, плодородна почва, не мога да понасям вода стагнация в корените, лесно да се толерира кратки периоди на суша. Засадени най-добрия си на слънчево място, но може да бъде в светлината полусянка. Всички типове лесно се размножават чрез семена, някои - чрез разделяне на коренища, някои - от резници.

А сега бих искал да споделя личния си опит за penstemone. На горната снимка Hybrid penstemon Антъни смес. Краче 50-60 см височина, разцвет в хармония, дълго. В горещо и сухо време, това отнема около месец, а ако прохладно и влажно, а след това от 15-20 дни по-дълго! След като цветята са сухи, аз изрежете стъблата, оставяйки няколко, за да семената. С това повторно разцвет (края на лятото), е по-приятелски. Именно това разнообразие има един коренище, от което оставя много издънки, така че се размножава чрез разделяне на храста няма да работи - само от резници или семена. Тук, на отглеждането на семена ще каже повече. Аз ги сеят преди зимата, точно на открито място. Ранна пролет семена започват да растат, особено пъргав млад време penstemony да получат сила и цъфтят заедно с по-старите растения през май! Такива - единици и втората вълна на цъфтежа може да бъде 50 и 100%.

Видео: Посейте PENSTEMON целогодишен и годишен ЧАСТ 1

Това, което не ми харесва този вид - 4 години живот на растителните плитки форми по-малко издънки и цветя. Тоест, те трябва да се актуализира периодично. Но как красива цветна поляна penstemonov цъфтежа прилив, сладък аромат те излъчват. Между другото, те са прекрасни живот във ваза, ако подрязване на върховете на стъблата и промяна на водата всеки ден, престои до 2 седмици.

Penstemon Брадати Kokkineus

Видео: PENSTEMON (PENSTEMON) Сем. живеничето

И това е любимата ми - брадат penstemon Kokkineus. В нашия климат се нуждае частична сянка, така че расте в градината си. Това, което харесвам в него е непрекъснато си цъфтеж. След като увехнали цветя на една фотосесия, веднага да се приготви нова, приятел. Буш никога без цветя. И листенца са изключително светли, коралово-червено.

Това са penstemony ме настани. Искам да добавя тази компания и naperstyankovy, има сортове с красива бордо зеленина. И ти расте penstemony които сортове като най-много?

Споделяне в социалните мрежи:

сроден

Gatsanii Отглеждане от семена и резнициGatsanii Отглеждане от семена и резници
Идеи за легло в сянката на шестолъчна звездаИдеи за легло в сянката на шестолъчна звезда
КобеКобе
Домакин на високоДомакин на високо
Queen мушкато на балконаQueen мушкато на балкона
Как да се засадят petuntyuКак да се засадят petuntyu
Atsidantera в два цвятаAtsidantera в два цвята
Penstemon Брадати - градинска украса за лятотоPenstemon Брадати - градинска украса за лятото
Abies veitchiiAbies veitchii
Юка цветеЮка цвете
© 2022 ProSadGuru.com