Купете си букет от цветя и подаръци
Видео: Александър Barykin - аз ще бъда много време да карам колело
Съдържание
Видео: циганче покрити песен А. Barykina на - аз ще бъда много време да карам колело
8 март не е толкова далеч, което означава, че скоро всички представители на силния пол трябва да похарчите за цветя. Но както се оказа, "новини", На тазгодишното букет разходи увеличение в сравнение с миналата година с 30-50%. И това е добре, ако това е за някои луксозни холандски рози. дори по-скъпи "на достъпни цени" клончета от мимоза.
Фактът, че цените на цветя са се увеличили значително, "Известия" каза в няколко фирми.
- Вижте сами. Миналата година продадохме 40 рубли за брой нарасна, сега - 60 рубли. Мимоза аз струва 15 рубли за клонка сега - 25-30 рубли, - казва управителят на фирмата, близо до Москва "свят на цветове"Ангажирани в доставки на едро.
Цените се покачват поради колебанията на валутния, цветар обяснява. Засилените лева - цените са нараснали на търг в Холандия, израснали на долара - по-скъпи услуги в международния транспорт. Домашна качествени цветя не са обнадеждаващи. Поставка за ден-два и изсъхват, продавачите се оплакват.
Междувременно на 8 март за цветарите - най-желаната дата. На този ден, много от тях половината от общите приходи за годината. Купувачите традиционно не спести и надценки на дребно започват от 100%.
- Миналата година се продава за 70-80 рубли лалета. И сега, най-вероятно ще се повиши цената до 90, - казва собственикът на една от веригите за търговия на дребно в Москва.
Ако холандските лалета са били засегнати от еврото, мимозата Абхазия - и те са по-голямата част на нашия пазар - благодарение на необичайно топлото време, което е настъпило през зимата в тази страна.
- Брой на мимоза, внесени от Русия в Абхазия за празника 8 март ще бъде само 25% от обема на износа на пролетта на 2008 г. - оплакват на директора на Института по ботаника на Академията на науките на Абхазия Сергей Bebiya.
Въпреки това, самите цветарите смятат, че не е случайно, е настъпило. Макар да се приема, че ние трябваше да калайджия с мимозата Абхазия.
- Аз трябваше да се съберат, запечатани в плик и го съхранявайте на хладно място. Ако мимозата цъфтят във времето, това се случва много и затова цената е ниска. И ако цъфти твърде късно или твърде рано - високо - казва предприемачът от Адлер. Според нея, през този сезон, цената на дребно на мимоза да нарасне с най-малко 30%.
Между другото, най-големите търговци на едро с цветя Абхазия предпочитат да не работят.
- Изцяло контрабанда, - казва ръководителят на покупателната в един от капиталови фирми. диапазон им - холандски мимоза, които основно купуват флористични салони. Търговия на едро Цена - 60 рубли на клонка. Пухкавата дребно "чужденец" може да тегли от 200-250.
още "участниците" Flower Market - вездесъщата баба. На 8-ми март те могат да купуват едни и същи или Mimosas лалета с есенциална "отстъпка", Въпреки това, произходът на тези продукти обикновено е незаконно.
- Грижа за цвете Ficus у дома
- Aichryson Crassula и сега те ми трябва !!!!!
- Chrysanthemum `brietner`
- Ароматни гъсталаци от бели лилии
- Kordilina апикален
- Lithops живи камъни
- Никита Ботаническата градина представени на гостите от 120 разновидности на лалета
- Мимоза
- Пролет напред!
- Hypoestes или как съм попаднал на този сайт
- Имената на кактуси
- Защо знак "фризьор" орхидея "е толкова често?
- Почва за стайни растения
- Tisyacholіtny дъб znayshli на poltavschinі
- Национална награда в областта на ландшафтната архитектура и дизайн "kvitucha Украйна 2010"
- На цвете фестивал Pavlovsk покаже 10 вида рози (St.
- Броят на парк в Москва през 2020 г. ще нарасне почти три пъти
- Най-плодородната почва на Марс
- На Dorogojichi отворен & rdquo; kvіtuchy календар & rdquo;
- Вдовицата на Джордж Харисън е посветил своята градина
- Wwf обяви конкурс за специално защитените територии на Алтай