Тъй като аз вдигна цената на земята озеленител история
Съдържание
Видео: Плодове и зеленчуци кошница през зимата $ 35
Професионални брокери и ландшафтни дизайнери знаят някои трикове, прилагането на които е възможно да се повиши стойността на имота. В тази статия - истинска история, разказана от един пейзаж дизайнер от Канада Джоди Хъдсън. Слушай ...
Обикновено разсадници растат някои видове растения, както и най-често това е растение, което в момента има търсене, а търсенето е на свой ред определя,мода. Да, и да ви позволи да не и изненадан, както и дрехи, има стил на стила на къщи, коли, има мода и стил в пейзажа. Но модата, както знаем, дамски капризни и кога модни променя, много детски градини са останали с "излезе" от модни централи. Тези растения могат да бъдат изложени на развъдника е твърде много, и те предлагат на пазара вече пренаселени. Растенията растат и остават в една и съща детска градина. Сега, тези растения нещо и имам нужда от тях!
Ето един пример: преди няколко десетилетия "скърцане" на мода е смятан за син смърч. В онези дни само най-богатите домове биха могли да си го позволят, по същото време (забележете!) Бяха засадени много млади дръвчета. През 1970 г., синият височината смърч от 2,4 м в цената на детска градина над $ 500. В същото време, Коледа дървета височина 1.5 m с "багажника" с диаметър 5 см се продават за стотици долари! В края на 80-те години, работи върху нов пейзажна градина с луксозно имение, аз използвах два синьо смърч. Posazhany смърч бяха два предни ъгли на къщата, всяка височина от 5 метра.
Видео: AB "KUB" (СОКОЛОВ Кирил DESIGN) - Уникален уютен интериор в новата градска къща проект
Една такава цена смърч по това време от $ 50 за един. Ние ги е купил в детската стая, където за тях почти забравена. И аз действал по този начин: попаднали на детската градина и на управителя на ясла ме помоли да прекарат малко обиколка на секциите, където те растат по-зрели растения. Има нещо, което сме намерили това ядене. И двете дървета са били няколко корени скрап и затова трансплантация не е опасно за тях.
За да се справят с тези ели взе две гигантски багер. Тези дървета са били 4,3 метра в диаметър всяка, а шофьорите не виждат един друг за клоните. Ето защо аз избрах такова положение, че те могат едновременно да Ме види и да ръководи процеса. Две багери изкопани едно дърво по време на работа в същото време, ние се премества в изяде няколко тона всеки, заедно с буца пръст.
Разходи: да изкопаят всяко дърво ми струва dollarov- няколкостотин струва $ 50, за да постави всеки един от тях в платното за transportation- допълнително тежкотоварни автомобили със специален ремарке ми струва сто долара. И, накрая, засаждане на дървета и двете струват $ 200 за двама. Като цяло съм прекарал около $ 800 за двама дърво височина 4.3 m (почти същата сума ще трябва да плащам двадесет години за засаждане ели наполовина по-долу). В резултат на нашите усилия: за двама в инициира и даде тон за останалата част от пейзажа. За справка: само две синьо смърч знаещ оценител ще добави няколко хиляди долара, за да стойност на дома. Имам собствениците са предложени цялостен пакет от услуги, пейзаж в градината си и в резултат на градината им с нов дом изглеждаше така, сякаш градината е вече 20-30 години!
хоризонтална хвойна | Мулчиране - елегантен и практичен |
В градината на едни и същи собственици, аз засадих някои тон нискостъблени хвойна и бръшлян, които продавачът се счита за "твърде зрял за продажба." Ние също така се използва тон дванадесет мулч на: червен кедър (почти черен) - Thuja (сребристо-бял цвят, подобен на дървото, уловен в клоновете на изкуствено езеро) - дъб мулч (тъмно сиво) и голям брой бор мулч (тъмно кафяв).
Някои практически съвети:
Разбира се, в очакване на потенциални купувачи, което искате нещо по-голямото събитие в градината, както и че, напротив, да се скрие. Тук можете да се помогне на знания за свойствата на бои. Разбира се, вие знаете, че ярките цветове, като червено, оранжево и жълто привлича внимание. Ето защо би било много подходящо да се използва нюанси на тези цветове в градината - в растения, градински мебели и сгради. Ако садиш, например, в градината на ярко оранжеви цветя, те ще разсее внимание посетители от, да речем, кофи за боклук на съседите си. Освен това, с помощта на боя, че не само може да направи вашата градина не тъп, но и визуално уголемяване своята област.
Видео: Интериорен дизайн градска къща
Дървета и храсти, които се възползват от точката пейзаж оглед на: синьо смърч, скакалци акация, трицветно бук, японски (фен), явор, бреза, червен physocarpus, храсти Weigel, берберис. Много изгодно непретенциозен домакин.
Birch с "модел прическа"
На езика на числата
Независимо от това дали имате намерение да продадете имота си, или обратното, имате намерение да живея тук за дълго време, да инвестират в дърветата - печеливша инвестиция.
Според проучването:
- Озеленяване могат да добавят 7% до 15% от стойността на къщата. Източник: Галъп.
- Зад къщата е с градина с "отличен" озеленяване могат да получат на цената на 6-7% по-висока, отколкото в къщата с "добра" озеленяване, подобряване на дизайна пейзаж от "среден" на "добър" добави 4 - 5% на цената на къщата , Източник: Clemson университет.
- Възрастни дървета често се оценяват по $ 1000 - $ 10 000. Източник: Съвет на дърво и ландшафта оценители.
- Според едно изследване 99% от оценители на недвижими имоти се съгласявате, че присъствието на озеленяване подобрява привлекателността на пазара на недвижими имоти. Източник: Trendnomics, Национална асоциация Градинарство
- 83% от компании за недвижими имоти смятат, че наличието на зрели дървета влияе на привлекателността на пазара на недвижими имоти и това влияние при продажбата на недвижими имоти, цената е по-ниска $ 150 000, в това, което някои компании наричат този ефект "силен", някои "умерени". При продажба на жилище, цената на която надхвърля $ 250 000, процентът на компании за недвижими имоти, като се отчита важността на засаждане е 98%. Източник: Американски горите, залесяването Национален ипотека.
- Озеленяване намалява цената на климатик в половината (50%), което се дължи на факта, че сянката на дърветата прозорците и стените. Източник: Американска асоциация Public Power.
- Дърветата поглъщат до 50% и уличния шум "маска" нежелания шум звучи приятна зеленина. Източник: САЩ Агенция опазване на околната среда.
- Един градски дърво дава до $ 273 годишно: климатик, против замърсяване, запушване ерозионни процеси и контрол на дъждовни води, както и дърво може да служи като местообитание на дивата природа. Източник: Американски горите.
- Основните причини, поради които хората се занимават с градинарство: забавление на чист въздух (44%) - прекарване на времето в красива среда (42%) - за релакс и бягство от ежедневието (39%) - активен начин на живот и упражняване (35%). Източник: Американски Демография Роупър Доклад
Превод: Ана Jurbenko
специално за интернет портала
градински център "Вашата градина"
- Естественият стила на малки градини
- Лалета и модерен стил
- Бренда Колвин - основател на озеленител на професия
- Съвременни тенденции в ландшафтен дизайн
- Имате нужда от озеленител?
- Пейзажът в стила на синтез
- Стилове на ландшафтния дизайн пейзаж стил
- История на миксбордове
- Озеленен стил градина