ProSadGuru.com

Gardens Германия: Garden семейство кълбо

Видео: Германия. Бавария. Видеоблогове. Отговори на въпроси, детска градина

Purple Clematis `Etoile Violette` и rose` Venusta Pendula` посади дърво преди 7 години

В продължение на много години, занемарена градина в един от винарни в Рейнланд-Пфалц се чака да се отвори. Той дойде, когато млад гражданин Клаудия женен наследствен винар Георг Юлий. Сега, в семейството на Apothecary Garden кълбо събрани повече от 120 вида лечебни растения.

- Г-жо кълбо, на колко години е вашата прекрасна градина?
- Този въпрос не е толкова лесно да се отговори. Стари градина е положен заедно със сгради, тераси и подпорни стени (имаме доста значително отклонение) през 1810 година. Беседка разположен на средната тераса и да вплете aristolohiey, аз случайно намерена когато decimates обраслата лозата от него вече забравен. Преди повече от двеста години той бе доведен от Англия. Yugendshtil беседка в стил, от който в момента е с прекрасен изглед към розовата градина на-ниско ниво, на около сто години. Градината на покрива наскоро се обърна шестдесет, най-малката част - Apothecary зеленчуковата градина на горната тераса - няма седем години. Всички заедно, тя отнема двадесет акра.

- А къде имате градина на покрива? Нещо, което не го видя ...
- Ние го наричаме, че тъй като винарска изба се намира под него. След като на покрива на избата прибрана приземния слой един метър, засадени дървета. Чудя се как те са все още живи - като седи в голяма саксия, няма място за растежа на корените. Ето защо, тук имаме едно отворено пространство, суха тревна площ, място за детски партита, изложби, училищни фестивали. Ние наричаме смях градина на покрива кът за сядане, защото децата винаги играят тук, и ние имаме почивка от децата. Единственото нещо, което вдигна тук - непретенциозни кучета рози около ръбовете.

- Любовта рози видове?
- видове и стари! Първият цъфтеж аз вече имам в края на април: Първи май, Мойс, куче, набръчкана, Галски `Officinalis`. Но това не е само тяхното достойнство. През есента те привличат птици в градината със своите многоцветни плодове: можете да намерите както в черно и ярко оранжево и червено. Плюс това, те са много зима-издръжливи. Разбира се, сибирски мраз през зимата ние не трябва, до -20 ° C идва. Но сравнително нови сортове тази година, всички силно podmerzli.

Видео: Zoo Hannover (Зоопарк Хановер) 08.07.2016

- Смятате ли, предпочитат рози немските животновъди?
- Разни - всичко, което имам 80 кошера. Сега повечето стари рози са избледнели. Те са, между другото, много ароматно, но в дъждовно време, миризмата не е толкова силен. Аз също харесвам факта, че те са много отзивчиви към грижите и непретенциозен. И почти никога не се разболяват, за разлика от английските рози. Винаги зелена листна маса, красиви цветя.

- Не е броеници без вредители и болести ...
- Да, абсолютно здраве не се случи, и в края на сезона, дъждовете, рози могат да бъдат повлияни blackspot. Но това не е проблем. Аз подкрепям биологичното равновесие в градината: не харчат спрейове, не използвайте изкуствени наркотици. Земята под рози аз просто мулч хумус и всички. Разбира се, имахме и неуспехи. Тези сортове, които са болни през цялото време, ние изкопават и изхвърлени, така че те не заразят други хора. Например, `Super Star`- стара доматен-оранжево разнообразие от тантал. Той изглежда като магнит привлича мана. или `Маргарет Merril` Харкнес - Боже мой, как тя боли черно петно! На изложението най-болезнените розите тя със сигурност щеше да спечели Голямата награда. Остин нарасна най-много, по мое мнение, здрави и силни - `Констанс Spry`, той я доведе един от първите. Но расте до нея `Abraham Darby`, Като толкова много други британски жени могат да се похвалят с красотата на цветето и аромата, но не е устойчив на болести. Ostinki ужасно чувствителни към метеорологичните условия и болен възможно най-скоро. От тази гледна точка, а другият роза животновъдите е много по-добре. Що се отнася до вредители, разбира се, ние имаме листни въшки. Но това е достатъчно калинки.

- Дървета са големи, и доста сенчеста градина. Това не пречи на розите?
- Е, все още голяма част от тях са обхванати в достатъчна степен. Въпреки това, недостатъците могат да бъдат превърнати в предимства, ако един творчески подход към бизнеса. Например, един от декоративни ябълкови дървета насадих мощен Rambler "Боби Джеймс`. Тази роза цъфти веднъж, но в изобилие и дълго време: 3-4 седмици. Но тя току-що не успяваше да се покаже в целия си блясък, без голяма и надеждна подкрепа, като жива елха. Той е жив! Приятелката ми засадени `Боби Джеймс`Един стар пресъхнал багажника, а когато Роуз narosla достатъчно, той счупи под тежестта му. На други места, за да Rambler "venusta Pendula`, Също се основава на дървото, аз насади клематис"Etoile Violette`. Те цъфтят по едно и също време, на бялата роза изглежда невероятно с тъмна клематис.

- Коя част от вас градината гордеете най-много?
- Садик пикантни и фармацевтични билки - Аз го направих, вдъхновен от произведенията на Светия Хилдегард фон Bingen. Тя живееше в XII век. Великият учител, лекар, игуменката. Хилдегард от Бинген е убеден, че всички минерали и растения имат лечебни власт. Тя описва използването им в медицината, и съвременната наука е била потвърдена много от нейните наблюдения. Събрах всички основни билки, които тя се радваха. В същото време се опитвам да направя е не само аптекар градина, но цветната градина. В крайна сметка, в градината трябва да бъде като фойерверки - просто изгаря ракета, а след това трябва да светне, от друга. Маруля и домати, разбира се, не се отнася до лекарствен градина - само ние обичаме пресни зеленчуци и зеленчуци до масата.

- Съжаляваш ли, че напуска града?
- Разбира се, когато се омъжих и се премести тук, толкова близо до природата, че е необичайно за мен. а градината на съпруга ми е допълнителна работа, тяхното семейство не е участвал, но дървета и обрасъл беседка е нищо тук. Мислех, че на баба ми, който беше ентусиазиран градинар. Тя имаше красива градина с буйни градини с цветя, обаче, за мен това няма нищо общо с това не е позволено. Когато преди двадесет години аз засадих първите цветя тук, аз не мисля, че това ще привлека дълги разстояния. Сега разбирам какво щеше да загуби, остана в града.

още по- за градината Клаудия и Юлий Георг кълбо може да бъде намерена по своя собствена интернет страница.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден

Градина на професор дъски (ГерманияГрадина на професор дъски (Германия
Легенда на земното кълбоЛегенда на земното кълбо
Secret Garden Giardino SegretoSecret Garden Giardino Segreto
КлематисКлематис
Обиколка на Източна Германия Броеница наОбиколка на Източна Германия Броеница на
Градина със собствените си ръце (от личен опитГрадина със собствените си ръце (от личен опит
В Киев Ботаническата градина в пълен разцвет азалияВ Киев Ботаническата градина в пълен разцвет азалия
Gardens Германия: детска Arends интервю с Аня maubahGardens Германия: детска Arends интервю с Аня maubah
Summerhouse в градинатаSummerhouse в градината
Градина на склонове, терасиране и тревни площиГрадина на склонове, терасиране и тревни площи
» » » Gardens Германия: Garden семейство кълбо
© 2022 ProSadGuru.com