Градините на Чешката република: Зденек градина rzhegacheka
Ако отидете от Прага до източния първият по пътя, а след това на калдъръмена паве пътя и след това за страната, в резултат ще получите ... не, не на ръба на земята и в малко селце, известно разстояние от мястото, където скрит градина с луксозен алпинеума в най-високата част , горска площ по-долу и красиво езеро.Възраст прави тази красива градина. Възрастни иглолистна и широколистна прекрасни и естествени и редки трайни насаждения формират непрекъсната обрасли места.
Видео: пчели (новини) се отглеждат на покрива на кметството на Прага
- Тази градина - даване - Саид Пан Rzhegachek, собственикът, чешки пенсионер - ние живеем тук само, когато няма сняг (В Чехия е между март и ноември-декември). Garden веднага създаден като скалист. Тук, естествено наклонът е доста силна. Това е много удобно да се направи алпинеуми. Те изглеждат естествено, сякаш от скалата.
- На пистата може да се направи не само рок градина?
- Разбира се. Но аз винаги съм обичал алпийските растения. За повече от двадесет години съм, пътуващи в планините по целия свят, фотографиране растения, събиране на семена. Част от находките са сега расте в градината си.
- слайдовете не изглеждат стръмни планински върхове.
- Моите пързалки - за растения. Аз създадох оптимални условия за цветове. Такова лек, гладка тях очертава достатъчно. Основното нещо е, че има дренаж, ярки камъни, които не се нагряват на слънце. Можете да поставите повече камъни или да направите най-високата сграда - е впечатляващо, но растенията ще растат, както и може би дори по-лошо.
- Защо?
- Необходимо е да се обръща повече внимание на поливане. Ако зимата е студена, растенията се замразява.
- Какво камък, който използвате за вашите скални градини?
- Ние сме в Чехия се използват различни видове камък. Това е модерно да се направи вертикално поставяне на всяка порода с плоски слоеве. Той е красив, впечатляващ, като се смята, че растенията в такава точилка по-добър. Моите пързалки за много години и те са направени по старите принципи. Избрах варовика, от който подредени Доломитите - планината, където често съм дошъл и откъде съм дошъл много от моите цветове. С варовик удоволствие да работя с времето се стъмни, и много растения се нуждаят от варовик в почвата.
- Но това е, когато виждам някой друг камък, пореста, като замразена пяна.
- Вие сте абсолютно прав. Но камъкът също се състои от вар, само специално. Той призова травертин, е туф, отсрочени минерални извори. дълбочина земята вода разтваря варовик, и когато достигне повърхността, тя определя порест камък. С течение на времето, тя става по-трудно, но все пак лесен за обработка.
- Да, това е прекрасно. Но е красота, за да го използвам?
- Това парче скала градина е специално направен за потайниче и много чувствителни растения. След травертин е пореста и хигроскопична, тя абсорбира вода като гъба, но излишната влага не трябваше. Идеален за чувствителни растения стават напоена.
Потайниче, за съжаление, вече избледнели, но дори и в перфектна, зелено и синьо-сиво, рационализирани възглавници камъни показва, че растенията са в оптимални условия.
- Колко дълго ще живее Alpines, когато се чувстваш добре?
- Това зависи от вида. Има дълголетни растения, има maloletniki. Вторият е в сила и в градината, когато те са играли, са засети. Самос като цяло е добър показател за правилните условия. Имам си гордост - хибрид на Daphne, който се е израснал в моята градина. Това е един много мощен, траен и красив цъфтеж на растенията. Аз го наричат с името на нашето село (Дафне х susannae Ceska Rybna). Този хибрид на много години, сега тя е в много градини.
Започваме да сляза покрай оградата. Всички огради в градината само да определят граници. Чужденци в селото да не се страхуват, никой, а градината е изключително възползват от околните гори и видове полета. Преходът от градината към природата е почти незабележимо. Но все пак обратно към оградата.
- Виждам, тук не сте ограничени до оградата, а дори и засадени млади Arborvitae?
- От всички страни на градината е затворена от вятъра, но тук студения въздух ни прониква и издухва снега от хълмовете. Туй го задържат дори и сега, когато те са малки. Тогава той ще бъде още по-комфортен.
- Ето и още един хълм! И новата камък отново.
- Има използван гранит. Това се прави ненужно: няма необичайни растения тук, аз просто исках да направя още едно парче от гранит и е в момента достъпен. Това също е добър камък, когато не е кръгла. И ако растенията се нуждаят от вар, могат да бъдат смесени в трохите на почвата.
Зад гранита хълм пламнал рододендрон. Аз дори не попита името: това е, което ние не спят зимен сън. Alpine част на градината тихо свършва и започва ръб. Има и други рододендрони, вечнозелени и листопадни, джуджета иглолистни дървета. Очертайте короните си по чудо повтаря формата на огромна ела, лиственица и брезите, които стоят зад оградата. Градина, ако се разтваря в гората.
- Когато поставите всички тези растения, независимо дали имате идеята да се създаде ефекта на сливане с природата?
Видео: Малки звезди
- Честно казано, не. Хареса ми това или онова, нещо даде приятели и аз засадих. Мисля, че това е, което повечето градинари: отведе до градината, че е приятно. Време е свършил работата си: всичко е нараснал, тя се превърна в един възрастен и красива. Аз не съм толкова се опитва. В крайна сметка, иглолистни и азалии аз не съм любители на, това е просто красива местност, не повече от това. Най-голямата от бижутата си в оранжерия, под ябълката.
- Защо в оранжерията?
- Тя Alpenhaus Галисия за алпийски растения. В края на краищата, не всеки може да нарасне с нас на открито.
- замразяване?
- Не, най-страх от дъжд. Необходимо е да се направи един покрив и се полива отдолу. Виж, саксии заровени в пясъка? Тук пясъка и водата. Парникови специално направени за вграждане на по-малко зима замръзна. Ето един пример иглика allioniАко те се приземи на хълма, дори и травертин, те не оцелее. И тук цъфтеше красиво.
От оранжерията под ябълката ходим в района на сянка. Тук има изкуствено езеро, само на модел: доста видими ръбове на филма, на брега на зеленина влаголюбиви. Цветовата гама е перфектно: лилавите листата на водни лилии, общи с пурпурни цветя и иглики kandelyabrovyh dotsvetayuschim розово рододендрон топка. Заоблени езеро, рододендрон кръг, закръглена храсти наблизо. Само на пейката не е достатъчно!
- Как успя да се украсяват така край на филма в езерото?
- Не е филм. Това е естествено езеро (Сега е ясно защо плажа изглежда толкова естествено и дойде на вкус и иглика onoklee). Ето, най-ниското място на сайта, е мокра nizinka, ние сме го задълбочи и направи езерце. Лято долива с вода.
- Сянка растения - и вашата любов?
- Някои. събирам Trillium, тук те се държат у дома, samoseyutsya и на хибриди. има интересна циклама, обувки (Див орхидея). Много крушки. Shady озеленен двор за дълго време, много от тях са станали натурализирани тук, понякога не знаете къде можете да намерите самостоятелно засяване. Това, разбира се, е показател за здраве и оптимални условия, но аз искам да си поръчате в насаждения и големи еднородни групи от дървета, и как да го постигне, ако отделения бягат?
- За по натурализацията такива рядкости като вас, като естествено, ако отглеждат в собствена градина, повечето от нашите градинари могат само да мечтаят. Можете да посъветва как да се постигне това по-бързо?
- не може да бъде бързо. Трябва да имаме търпение. Не е достатъчно да се засади растението. Когато ги пътуват в различни места, сее, да растат, възпроизвежда, се следи тяхното развитие в градината - да научите. Какво можем да научим от получаване на готов градина? Мога да посъветвам само да следват техните желания и мечти. Има ли време за почивка.
- Градина планиране стил пейзаж
- Как да създадете алпинеума
- Отглеждане на ириса
- Жасмин градина и грижи за него
- Роки градина на перваза на прозореца
- Обиколка на Прага с ботаническа пристрастия
- Екскурзия до частните градини на Чешката република
- Частни градини Чехия градина rehacheka
- Японски фенери за градината
- Градините на Чешката република: Garden Милано odvarki
- Най-красивите градини: градината на Светлана Polonskaya
- Garden пред къщата
- Идеи за дизайн: как да се направи трайните насаждения да изглеждат естествено
- Rock градина във вашата градина
- Не градина е лесно да се направи
- Как да си направим алпинеуми (видео
- Garden порта или първото впечатление
- Японски декоративни градински камъни като един вид ландшафтно проектиране и дизайн - алпинеум за…
- Градините на Чешката република: Garden Адалберт Golubets
- Ботаническа градина в Прага
- В ботаническа градина на Прага можете да гледате месоядните растения