Русия Gardens: градина Людмила бели в предградията
Людмила White - художник, дизайнер пейзаж и собственик на градината към северозападната част на Московска област. Парцелът от 18 декара, разположени в близост до Москва Околовръстен път, заобиколен от къща населени места. Garden Възраст - 18 години. Работата започва преди 13 години. Характерът на градината - скромна градина, където дизайнер пейзаж е почивка от работа.
- Моите родители са получили земя през 1991 г. - казва Людмила. - И аз съм го харесва много по-късно. По това време аз се занимава с текстил за авторското право и боядисване на плат. Помогнах артистичната си образование - законите на живописта, аз започнах да се прехвърлят в градината. Това е добра база за ландшафтен дизайн училище. Това е градината дължа настоящата ми професия. Моята градина се променя заедно с мен. Този творчески процес никога няма да свърши, а може би утре някой площ ще изглежда много по-различно.
Една малка част от земята отиде в нашето семейство е почти празно платно. По времето, когато аз станах се интересува от тях, вече са построени, имаше дървета и ягодоплодни храсти. В основата на всяка градина дизайн е дизайнерско решение. Нашата градина никой не е проектирана и значително да се променят оформлението му, не можех. Но простотата на линии оставя повече място за творчество. Също като у дома си по-скоро бих градинарят не дизайнера. Тук можете лесно да експериментира с нови сортове, само за да видя какво е цвете.
Много е важно да се намери баланс между любовта си към растенията и способността да се откаже следващата ненужно покупката. В крайна сметка, аз спрях да се съберат всички харесали, а сега помисли за всяко растение, само по себе си, но като част от състава. Ето защо, много любими цветя в градината ми няма място.
Винаги съм обичал да работя с цвят. Garden беше за мен работилницата предостави възможност да се наблюдава, да се търсят успешни комбинации. С течение на времето аз съм развил свой собствен подход към цветовете на пейзажа. Първите ми страст - purpurnolistnye растения. Така че е имало граница храст покрай къщата, построена на игра на цветове и текстури на листа. Purple Berberis thunbergii и Отава, physocarpus kalinolistny `Diabolo`, ХОЙХЕРА и stonecrops го питаха ритъм. Цвят нюанс на пролетта създават цъфтящи розови Prunus triloba, лалета и възглавница флокс styloid. През лятото тя се поддържа флорибунда цъфти японската спирея `Crispa` и Bumalda` Антъни Waterer`, светли листа на берберис` Rose Glow`. Това подчертава магента тонове sizaya зеленина Elaeagnus сребро, върба и швейцарски integrifolia, mericariae, Spiraea сяра Лаймска трева и пясък. Зелена иглолистни и широколистни успокояващ състав.
Обичам комбинацията от студ зелено и сребърно и розово и лилаво. Те станаха основа за градина района на сянка с джуджета иглолистни дървета. Композиции в този диапазон се комбинират добре с украсата на къщата и градината пространството визуално обединят.
Моят интерес към цвят и въплътен в dvadtsatipyatimetrovom миксбордове. Цветна градина - един вид градина изкуството, способността да пишат флорални инсулти. Аз първоначално го замислен като пример за хармонично състав, а не сбор от растения. По-късно той включи аналогията с английските граници, както и модерни зърнени цветни лехи. Всеки сезон има променящите се акценти и цветови комбинации. За това, композирам трайни насаждения за цвят, форма и време на цъфтежа на блокове от сезонни песни. декоративни върхове през втората половина на лятото.
Структура - главното условие за продължителен миксбордове. В моята цветна градина го създаде надеждна и ефективна трайни насаждения. Ритъм избран повторение на форми, текстури и цветни петна. Вертикалните зърнени култури, стевия, Monarda, астри, окачени пиони stonecrops и daylily, депозити и Echinacea astrantia топки лъкове Badanov възглавница последователно отделни състави комбинирани в едно устройство. Миксбордове, претърпени в любимите ми студени тонове. Те съчетават добре помежду си и с ефектен контраст с топлите нюанси.
Моето цвете - най-непредсказуем елемент на градината, не мога да го завърша веднъж завинаги. Напоследък, аз напълно променя състава на хълбока. И като реши, че това е окончателната версия, аз очаквам с нетърпение да очаквания ефект. Но стои пред обновения миксбордове, изведнъж осъзнах, че е назрял моментът за решителни реконструкция, границите се заменя с по-модерен. И снимки на следващата година вече ще са различни.
Тъй като площта на градината е малка, трябва внимателно да се прецени спрямо площадката и открити пространства. В крайна сметка, без пауза, не се получи добър разговор. Косене на трева на нашия сайт се появи един от първите. Сега той съчетава градината заедно и баланс на всички състав. Lawn имат екологични (най-важното, за да назовем правилно!), Т.е. плевели върху него от другата страна.
Ние го косят редовно и се хранят. И тя служи като идеален фон за растенията и платформа за игра на децата.
Декоративни езерце с каскада от малки полимер като бор градина близо до бреговете му. обем ритъм, определени в него клас планински бор. Дърво в близост до вода - плач лиственица, аз го избрах заради тесния короната. Zheltokonchikovy разнообразие от планински бор и здравец `Ophir`` Rozanna` с лилави цветя през цялото лято поддържа цветови контраст състав.
Живот в златна рибка в езерото - източник на семейни проблеми и радости. Те редовно произвежда потомство, и обема на аквариума за зимата е ограничен. Ние трябва да се изхвърлят всяка есен нашите деца в добри ръце. Но хранене стадата на риба, последователно отваряне на устата си - ежедневно аванта.
Почти всички дървета в градината - плодове. Plum, ябълка и череша щедро спазва последователността на изрод реколта. Бери храсти аз постепенно успяха да намалят равнището на реалните нужди и горски плодове, които остават на клона, аз гледам философски.
Тъй като по-старото поколение не може да се откаже от градината, и на всички нас - от пресни зеленчуци, тя има впечатляваща част от сайта. сини хроматична аберация лехите с жълтеникава плочки между тях за по-късно допълнени синята пейка. Цветова схема подкрепя малкия пикантен градина в синьо-виолетово и жълто-сребристи тонове. Има нарастващ Salvia nemorosa, исоп, коча билка, улица, пъстра мента, риган златен, eriofillum вълнист, пелин Шмид и разновидности на мащерка. А стригана пелин - Божиите дърво и компактни топки Berberis thunbergii `Kobold` фиксиран център и ъгли пикантни легла.
Планиране градини винаги има тенденция да редовност. И ние представяме няколко подрязани хеджиране на Cotoneaster брилянтен, алпийско френско грозде и сферичен профил ядливи орлови нокти храсти.
- Естественият стила на малки градини
- Навсякъде растат цветя, декоративни пързалки
- Използването на кестени - Съвети дизайнер пейзаж
- Закони, създаващи градина пейзаж
- Бренда Колвин - основател на озеленител на професия
- Имате нужда от озеленител?
- Великолепието на Butchart Gardens
- За младо семейство градина
- Съвети Людмила Бяла
- Къде да уча ландшафтен дизайн?
- "Създаване на собствения си пейзаж" изключително на вашата градина!
- Елементите на ландшафта, професията
- Изискванията за професията "ландшафтен дизайн и архитектура"
- Парцел от Людмила Ивановна!
- Стилове градина
- Бабини деветини за внучката ми
- Цветовете на есента градината
- Природата ангажирани про
- Градината на Света Богородица в Лондон
- Освобождаване на курсовете на ландшафтен дизайн
- Ив Международна изложба за ландшафтен дизайн