Картината, която станала известна градината
Съдържание
Ние живеем в бетонна джунгла, че е трудно да си представим, че след като Арбат алеи заровени в градините. Така например, през 70-те години на ХIХ век на мястото на съвременните елитен-монолитни сгради в началото на алеята се отглежда Trubnikovsky "Градина на баба" от художника Василий Поленов.
Москва, Big Nikolopeskovsky платно. В двора на къщата. 2007 |
Василий Поленов. градина на баба. 1878 |
И това е наистина фантастично, неземна изглежда градина отглеждат далеч от това място в нашето време
"Charm" най-оживената част
Всичко започна в елегантен 90-те най-, когато победата на социализма, изведнъж бяхме в хаоса на прехода не е известно къде. Courtyard в Болшой Nikolopeskovsky Лейн (сградата чудо издържа задния двор Novoarbatsky небостъргачи в пъти за рязане чрез проспекта) се превърна в убежище за новите постсъветски човешките популации - бездомните. Заедно с наркомани, те свободно живея тук безплатно на цивилизацията на живота: осветени огньове, затопляне, храна, приготвена на огън, добиван от близките сметищата. Таванските входове и асансьори веднъж вековна сграда апартамент замества пансион и тоалетните. Страхува се да изляза в двора, или просто твърде мързеливи, жителите хвърлят боклука от прозорците ...
Така "щедро" в рамка от зеленина може да изглежда боклук
Това продължило до докато намери един, както обикновено се случва с нас, човек - LN Simankova, който казал: "Как е възможно това? Нашата къща, нашия двор, и да живее така, сякаш под обсада ... ". Тя все още си спомни времето, когато в двора има цветна леха с пейки наоколо и те обичах беше седнал жителите на малки къщи, които са в близост до Арбат бил тогава, установени.
- Започнахме с факта, че затворената врата водеща към двора - казва Лилия. - Какво се е случило! Morning чукат, крещейки: "Open, тази къща е на входа, нямаш право ..!" След нашата къща заминава за всички, включително служители на магазини и организации, намиращи се в небостъргачи. Съжалявам за хората, но мисля, не, аз няма да се отвори. За да получите от местните власти инсталирането на доставката на ограда и земя на (почва на двора е пълен с отпадъци от строителството на високи сгради), той отиде от различни служби искали да работят всеки ден. В резултат на това, светът е бил предявен, но при липсата на вземане на проби жителите на съседните къщи, като се има предвид принципът на "тук сме изцяло мое", започна да се откарат закачливо. Те пристигнаха в автомобилите, пълнени торби. Син Лилии Nikolayevna избяга с Collie куче за да се предотврати крадци ...
При използване на двора на община най-накрая ограден, имаше един въпрос: къде да намерят пари за трансформацията му? Най-богатите хора в къщата не са били жителите едва събрани на 50 цента на допълнително заплащане за почистване на входове.
Тя спасявани, странно, че почти разрушен къща не е - това самодоволен място. Рекламна фирма предложи да бъде домакин на реклама в сградата на известните японски производители на телевизори.
Видео: Англия и англичаните. Градини и паркове на Англия
Когато "има нещо хубаво да погледнем"
Историята за това как чрез реклама Къща спечелил си градина, струва специален и много поучителен разказ - за "намаление на цените" за това как да се възползват от нашия до макс посредници и как апетитите на длъжностни лица може да се потопите в шок дори "акулите на капитализма" ... Но някак си парите се появи, подписа договор с компанията за развитието на ландшафтния дизайн.
- Дойде от фирма момичето стоеше на вратата и почти извика: гола земя, път, стъпкани до контейнера ... Тя предложи да се направи мини-веранда, които са трансформирани в нашия двор - казва LN Simankova, сега председател на скаут комитет. - Земята разби, облицована, направени пътеки и засадени невен. Повече за това, което парите не бе достатъчно. И тогава си помислих: нещо добро Posada - копаят. По-добре е да се направи всичко бавно.
Така година след година на бившия лагер на бездомни хора постепенно се превръща в градина. Днес, с обща площ от 300 квадратни метра, има повече от 50 вида растения. На първо място, като същевременно има здраве и сила, Лилия изкопан самата земята, за да засадят и се грижи за тях. Наематели на къщата наблюдаваха с интерес, по-голямата част - с одобрение, но не бърза да се присъединят. След това, за малка такса, събирана от жителите, че понякога помага любители градинари от страна.
Когато тя е била в това "хубаво да се види", но с чувство на удовлетворение дойде и да помогне - Deza благоустройството отдел е участвал в разработването на рядък инициатива. - Въпреки това, когато тази година се извършва реконструкция на нашата градина и да видите оценките на разходите по някаква причина не съм дал - е объркан Лилия.
- Откъде средствата и до каква степен ние не знаем ... са определени за градина чистач изброени само тук, основната му работа - улици. И кой трябва да почисти листата в градината? Аз? Той получава заплащане за това. Аз казвам, чистачки малко заплащане. Така че отидете там, където заплащането е много, и ако то идва от, а след това да го направи! Изпратихме през лятото на работника мигрант, така че той засадени цветя до корените - той е, както се казва, без разлика.
Имам нужда от градинар, ако някой изобщо в Deze, тогава може би зелено при Арбат увеличение. Може би ние самите ще бъде в състояние да наемете някой, когато се организират в ефир и независимо ще се разпорежда с отпуснатите средства у дома.
Тук не сте CAMBRIDGE
Понякога, обучение за зеления остров, Simankova призив: "Има едно парче земя в предната част на къщата, как да го превърне в градина?". Елате, казват те, всички шоу. Но веднага предупреждава парите ще трябва да извади от строя, трябва да се работи всяка година. И да се сложи едно време - и красота дойде, няма да работи. Обикновено хората да я слушат и ... не идват. Днес градът инвестира сериозно в озеленяване дворове и улици. Но често растенията се засаждат за шоу, каза Лилия: "Приет на двора комисия - и си тръгна. Никой от тях не ми пука, нали порте лее. умре "в основата на всичко. Тя кърмила пред къщата на поляната пред. Няколко години по-са, както следва: сеят трева - това vytopchut. И тя все още е купил за своя сметка и засетите семена.
- В крайна сметка, хората използват, за да ходят по пътеките, - триумфира Лилия. - Понякога, студенти от близкия театрално училище ще се изкачи в Palisade псевдоним, да седнат, а след това прахът се слегне на поляната. Аз ще отида: момчета, това е в Кеймбридж на тревни площи може да лъже, тя беше там, знам. Но тревата триста години, а нашите изцяло на годината, нека да расте. Разберете расте. Сега в близост до училище не лъжа - има пейки, поставени.
Но съседи в къщата, не всички се оказаха готови да се учат. Някой си мисли, че това е нещо добро, отдаване под наем на кучето в градината, за да се облекчи - това е уж тор.
- От такива "тор" цветя изсъхват. Ето едно куче ", за да" - и рододендрон храст починал. И той, наред с други неща, шестстотин рубли на стойност - оплакват Лилия Николаевна. - Някои казват, че узурпира вътрешен двор, има ли какво иска, без да пита никого. Хората казват, къде бяхте, когато съм сам тук изкопаване? Желанието барбекю е да се сложи. Когато кашата е, никой не мислеше за това. И сега, когато всички цветя ... Ако 28-те Апартаментите ще бъдат в една малка градина барбекю печено какво ще стане? Имате ли нещо добро. През лятото, един съсед е посадил цветя, а другата е била давана, полива растенията - Толкова съм щастлива да видя, че това е някой да!
Екология и не само
Разбира се, с градина, всички дойдоха в съда. Един жител дори балкон не е, както обикновено, като блокира студа - седя на пейката на вашия балкон и да се полюбувате на градината. Друг мъж видя с вътрешен двор и, без колебание, закупил апартамент тук. Продажба на къща в тази къща, можете да сложите на добра цена "за околната среда."
Видео: Боядисване на вълна. Начертайте коса. Занаяти със собствените си ръце. Разработване на видео. StarMediaKids
Говорейки за околната среда. Експерти смятат, че градът не е толкова много важни дървета като тревни площи. Кислородът, която произвежда високо поставени на листната маса, нас, които ходят по земята, особено на децата, отива в малки дози. На трева, храсти - са основните източници на "живот" в тесните улички гризу. Те абсорбират автомобила и други емисии, не се отказвайте прах.
Така че, ако все още не се чувствате сили да расте градина, започнете с тревата. Времето минава бързо - нямат време да се огледам, да се проведе триста години, а нашите млади потомци ще бъдат в състояние да се търкаля по тревата, без страх от щети. Освен ако, разбира се, не се случва в страната следващата глобална промяна (какво, кога ли, че историята, трудно да се повярва). Надяваме се, че винаги ще има хора, които въпреки всичко, както ни е далеч от млад съвременен, ще бъде трудно да се сеят трева и растителни градини.
...Описвайки polenovsky "баба Garden", критиците обикновено обръщат внимание на факта, че голяма част от мрежата отнема богато обрасли градински зеленчуци - ". Неизкореним творческата сила на живота" на символа
- По време на посещението й баба-2
- Daylily от Кримск
- Маки - "огнени" поздрави в градината
- Когато ябълковите дървета започват да цъфтят?
- Цветя в двора ми
- Лалета снимка, напомнящ на детството
- Knotweed в двора
- Воден хиацинт
- Къде да купя дива круша?
- О, тези невидими нимфи
- 9 Бюджет решение за заден двор
- Грижа на "сянка" цвете - семейно щастие
- Надявам вила лято
- Желанието за подобряване на света!
- Ами баба ми в селото !!!
- Подобно на баба Ан събра Колорадо бръмбари