Отглеждане на китайско зеле
Зеле - едно прекрасно растение. Толкова много различни видове и толкова много полза за хората. За дълго време, аз съм заобикаляйки традиционната зелето (и от време на време си купите цвят), докато открили броколи, карфиол, брюкселско зеле и китайско зеле. На последно място, много нежен и лесно, сега е чест гост на нашата трапеза. Всеки се радваше вкусни салати от него, а аз се интересува от въпроса за нарастващото китайско зеле. Какво става, ако се опитам да направя това?
Но не е толкова проста - казват експертите. Добри pekinku в нашите условия е възможно да се развива, не винаги. Тя ще трябва да се подготви малко. Първо трябва да разберем какво е от жизненоважно значение за централата, както и че е строго забранено. За тази зеле е успяла да увеличи вегетативната маса, е необходимо да се сеят (или засадени разсад метод) доста рано през април. Не се притеснявайте, растението може да издържи леки студове (до -4 градуса под нулата).
Ако преди началото на месец май, зеле, няма да имат време да стават по-силни, това може да повлияе на кръстоцветни бълхи. За целите на борбата с помощта разпрашаване прах или hlorofosom. Тези дейности могат да се извършват само преди обвързването на главата.
Допълнително внимание се разрохкване на почвата, плевене, поливане (ако в жегата за дълго време не вали дъжд) и изтъняване. Ако искате вършат правилните неща, но все пак зелеви листа в ръцете - обърнете внимание на избора на сортове. Да речем холандски семена се държат в това отношение е доста добър. Опитайте примамка, Nunhems, Simenis и други хибриди.
- Китайско зеле - отглеждането и грижи
- Засаждане на китайско зеле на открито място
- Китайски сортове зеле
- Вторият живот на китайско зеле
- Огромна полза китайско зеле
- Китайско зеле - неговите отглеждане и полезни свойства
- Зелето е вредно
- Китайско зеле и неговите полезни свойства
- Китайско зеле в снимката
- Китайски сортове зеле
- Как да расте китайско зеле
- Китайско зеле